Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 σε 3 με 4 εβδομάδες [vid]

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 σε 3 με 4 εβδομάδες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Αναλυτικά δημοσιεύματα για σίγουρη πώληση των F-35 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα φιλοξενούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα περιμένει το θέμα των F-16 στην Τουρκία, αλλά θα δώσει το «πράσινο φως» για την πώλησή τους

Αναλυτικά δημοσιεύματα για σίγουρη πώληση των F-35 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα φιλοξενούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως όχι μόνο η Ελλάδα θα πάρει τα F-35, αλλά αυτό θα γίνει και μέσα σε 3-4 βδομάδες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τους, μάλιστα, το αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα περιμένει το θέμα των F-16 στην Τουρκία, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, θα δώσει το «πράσινο φως» για την πώλησή τους. Πρόκειται για την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τουρκικά ΜΜΕ: Το θέμα των F-35 στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί εντός 3-4 εβδομάδων

«Ναι μεν το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λέει πως πάντα βλέπει με θετικό τρόπο τον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όμως τα τελευταία 5 χρόνια διαπιστώνουμε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά όχι μόνο αυτή, δίνει σοβαρή  οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είδαμε την ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Κογκρέσο, όπως και τη μεγαλειώδη υποδοχή του στον Λευκό Οίκο. Δηλαδή βλέπουμε πως στην εξίσωση Ελλάδας-Τουρκίας, οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Επίσης στο Κογκρέσο δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Να σας πω πως στο Κογκρέσο είναι έτοιμο για να δοθούν τα F-35 στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν υπολόγιζε μήπως ανακοινωθούν ταυτόχρονα οι παραδόσεις των F-35 στην Ελλάδα και των F-16 στην Τουρκία. Όμως  όπως μου λένε από το Κογκρέσο, φαίνεται πως το θέμα των F-35 στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί εντός 3-4 εβδομάδων», μετέδωσε χαρακτηριστικά στη Haberturk ο ανταποκριτής της στην Ουάσινγκτον, Αλί Τσινάρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments