Policy Briefs

Η γαλλική κυβέρνηση περιφρονεί τη Βουλή;

Η γαλλική κυβέρνηση περιφρονεί τη Βουλή;

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Η εξίσωση ήταν δύσκολη για την κυβέρνηση.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Για δωδέκατη φορά χθες το βράδυ, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέθ Μπορν απέφυγε για μια ακόμη φορά την έγκριση ενός νόμου με ψηφοφορία στη Βουλή.

Η εξίσωση ήταν δύσκολη για την κυβέρνηση. Είχε ανάγκη την “άμεση έγκριση” από τη Βουλή του προγραμματισμού των δημοσίων οικονομικών για την τετραετία 2023-2027, ωστόσο συναντούσε εμπόδια στην έλλειψη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Γίνεται λόγος για “άμεση” διότι διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει 17,8 δις που προβλέπονται από την Ευρώπη για την περίοδο 2023-24, με το που εγκριθεί ο εν λόγω προγραμματισμός.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.