Αθλητισμός

Σόμποσλαϊ: Ο αριθμός κι όσα κάνει στο γήπεδο «ξυπνούν» μνήμες εποχής Τζέραρντ [vid]

Σόμποσλαϊ: Ο αριθμός κι όσα κάνει στο γήπεδο «ξυπνούν» μνήμες εποχής Τζέραρντ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: England 365, Το περασμένο καλοκαίρι, η «θύελλα» που ακούει στο όνομα, Σαουδική Αραβία, χτύπησε -μεταξύ των υπολοίπων ομάδων της Ευρώπης- και την Λίβερπουλ.

Ίσως είναι ακόμη πολύ νωρίς, ωστόσο με αυτά που κάνει ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ με την φανέλα της Λίβερπουλ μας επιτρέπουν να πούμε πως ο Κλοπ, βρήκε στον Ούγγρο το νέο αφεντικό της μεσαίας γραμμής των «reds».

Το περασμένο καλοκαίρι, η «θύελλα» που ακούει στο όνομα, Σαουδική Αραβία, χτύπησε -μεταξύ των υπολοίπων ομάδων της Ευρώπης- και την Λίβερπουλ. Τα «μποφόρ» που προκάλεσε το φαινόμενο που δημιουργήθηκε από τις «βεντάλιες» χρημάτων των Σαουδαράβων, είχε ως αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να χάσει τον ηγέτη της μεσαίας της γραμμής, Τζόρνταν Χέντερσον. Ο 33χρονος κατέληξε στην Αλ Ιτιφάκ της Σαουδικής Αραβίας, υπογράφοντας ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και αφήνοντας εκτεθειμένο τον σύλλογο του οποίου φορούσε το περιβραχιόνιο για 8 σεζόν.

Το θετικό για την Λίβερπουλ και τον Γιούργκεν Κλοπ όταν ο Χέντερσον κούνησε «μαντήλι» ήταν πως είχαν αποφασίσει καιρό πριν, πως το φετινό καλοκαίρι θα γίνει το rebuild της μεσαίας γραμμής της ομάδας. Γι’ αυτό στις πρώτες δύο μέρες της μεταγραφικής περιόδου, η Λίβερπουλ απέκτησε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Αλέξις ΜακΆλιστερ, αλλά και τον παίκτη που έχει ξυπνήσει μνήμες από την εποχή του Στίβεν Τζέραρντ στο Άνφιλντ με τις εμφανίσεις του. Φυσικά, μιλάμε για τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ από την Λειψία το φετινό καλοκαίρι.

Πρόκειται για έναν τολμηρό ισχυρισμό, δεδομένου ότι ο Σόμποσλαϊ έχει μόλις οκτώ συμμετοχές με την φανέλα της Λίβερπουλ, ωστόσο αυτά που κάνει στον αγωνιστικό χώρο θυμίζουν όσα έκανε στο παρελθόν ο Stevie G. Η πιο πρόσφατη απόδειξη ήρθε το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο κεραυνός του Σόμποσλαϊ απέναντι στη Λέστερ βοήθησε τη Λίβερπουλ να προχωρήσει στον τέταρτο γύρο του Carabao Cup, μια εκτέλεση βγαλμένη κατευθείαν από το εγχειρίδιο εκτελέσεων του Τζέραρντ.

Ακόμη κάτι κοινό του Ούγγρου με τον Τζέραρντ είναι ο αριθμός «8» της φανέλας της Λίβερπουλ που κοσμεί την πλάτη του Σόμποσλαϊ και που με αυτόν τον αριθμό ο δεύτερος, έγραψε με μεγάλα γράμματα το όνομά του στην ιστορία των «reds». Όλα καλά μέχρι εδώ, είναι βάσιμη η σύγκριση του Τζέραρντ με τον Σόμποσλαϊ; Ας ρίξουμε μία ματιά…

Εκτελέσεις

Ο Τζέραρντ ήταν γνωστός για την ικανότητά του να σκοράρει εκτός περιοχής του – σκεφτείτε το τέρμα του απέναντι τον Ολυμπιακό στο Champions League, το γκολ του απέναντι στη Γουέστ Χαμ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και αμέτρητα άλλα – και όπως μας έδειξε στο παχνίδι της Τετάρτης κόντρα στην Λέστερ, φαίνεται και ο Σόμποσλαϊ να διαθέτει αυτήν την ικανότητα. Στις πρώτες του 8 εμφανίσει με την κόκκινη φανέλα έχει πετύχει δύο τέρματα απέναντι σε Λέστερ και Άστον Βίλα, με εκτελέσεις εκτός περιοχής.

Μεταβιβάσεις και δημιουργία

Ο Τζέραρντ υπήρξε απολαυστικός σε αυτές τις δύο κατηγορίες κατά την διάρκεια της καριέρας του. Μπορούσε να μετατρέψει την άμυνα σε επίθεση σε μια στιγμή με μια μακρινή μπαλιά, κάτι που τον βοήθησε να «σερβίρει» 145 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με την Λίβερπουλ.

Από την άλλη, ο Σόμποσλαϊ δεν έχει δώσει -ακόμη- την πρώτη του ασίστ στην Λίβερπουλ, ωστόσο δεν θα αργήσει να συμβεί κι αυτό. Σύμφωνα με την Opta, ο Ούγγρος έχει δημιουργήσει 7 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στους «reds», ενώ παράλληλα έχει 30 τελικές πάσες που οδήγησαν σε τελική συμπαίκτη του, όντας ανάμεσα στους κορυφαίους της ομάδας του αλλά και της Πρέμιερ Λιγκ.

Επίσης, όπως ο Τζέραρντ έτσι και ο Σόμποσλαϊ διαθέτει τεράστια ποικιλία όσον αφορά το μήκος των μεταβιβάσεών του, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα που απεικονίζονται οι πάσες του απέναντι στην Γουλβς.

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments