Ελλάδα

Πυροσβεστική: 2.135 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων στη Μαγνησία

Πυροσβεστική: 2.135 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων στη Μαγνησία

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS / ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)

Συνολικά 2.135 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Π.Ε. Μαγνησίας, από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 07:00.

Επιπλέον μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 420 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 312 άτομα.

  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 10.546 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3.858 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.579 άτομα.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, έλαβε 83 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 29 αντλήσεις υδάτων και πέντε κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία δύο άτομα.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, έλαβε 18 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και έξι κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, έλαβε 391 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 282 αντλήσεις υδάτων και 34 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 17 άτομα.
  • Στην Περιφέρεια Αττικής από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, έλαβε 105 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 65 αντλήσεις υδάτων και 20 κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία τέσσερα άτομα.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών σε Βόλο, Β. Εύβοια, Λάρισα, Καρδίτσα [vid]

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Βόλου μετά την επανάληψη των καταστροφικών πλημμυρών που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συνεχίζεται η έλλειψη πόσιμου νερού σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Το νερό που κατά διαστήματα φτάνει στις βρύσες των σπιτιών και των επιχειρήσεων δεν είναι πόσιμο σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν και που ανακοίνωσε και το υπουργείο Υγείας χθες το βράδυ, επισήμανση που έχει κάνει και ο Δήμος Βόλου εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Παράλληλα συνεχίζεται με πρόγραμμα η δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους των προαστίων που επλήγησαν από τις πλημμύρες όπως στην Αγριά,τις Αλυκές,τον Ανω Βόλο,αλλά και σε συνοικίες του Βόλου που σαρώθηκαν από τα νερά και τις λάσπες. Συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου,μαζί με τεχνικούς της ΕΥΔΑΠ που συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης εργάζονται αδιάκοπα,αλλά σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο,η ομαλότητα για την πλήρη υδροδότηση με καθαρό πόσιμο νερό και των προαστίων θα επέλθει μετά από 10 ημέρες περίπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments