Αθλητισμός

Για τη νίκη στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ [vid]

Για τη νίκη στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Τα επόμενα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει να δώσει, μακριά από την Τούμπα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι το σημερινό με τους πράσινους, με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη σύμφωνα με το sport24.gr

Ο ΠΑΟΚ θα μετρήσει τις δυνάμεις του στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί του κερδίζοντας το πρώτο φετινό εκτός έδρας ντέρμπι.

Για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1/10, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) στη Λεωφόρο είναι το πρώτο από τα πολλά… crash test, που θα δείξουν μέχρι που μπορεί να φτάσει στη φετινή σεζόν.

Τα επόμενα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει να δώσει, μακριά από την Τούμπα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι το σημερινό με τους πράσινους, με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη σύμφωνα με το sport24.gr

Ο Δικέφαλος ταξίδεψε γεμάτος αυτοπεποίθηση για το σημερινό ντέρμπι στην Αθήνα. Προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες, σκοράροντας σε κάθε μία από αυτές τρία γκολ, δεν έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών και δείχνει ότι η διαδικασία ένταξης στην ομάδα των παικτών που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι εξελίσσεται επιτυχημένα, εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση

Ο ΠΑΟΚ και στη Λεωφόρο θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του, να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και ορθολογικά να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο Λουτσέσκου γνωρίζει καλά ότι για να κερδίσει η ομάδα του το ντέρμπι θα πρέπει να είναι εξίσου αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση.

Η αλήθεια είναι ότι δοκιμές δεν έγιναν και πολλές στις δυο προπονήσεις που μεσολάβησαν από το παιχνίδι της εμβόλιμης αγωνιστικής μέχρι και τη σημερινή αναμέτρηση.

Με Μεϊτέ, αλλά χωρίς Νάσμπεργκ στη Λεωφόρο

Ο Σουαλιό Μεϊτέ μπήκε στην αποστολή, από την οποία λείπει ο Ιβάν Νάσμπεργκ λόγω ενοχλήσεων. Στη διάθεση του Λουτσέσκου επέστρεψε ο Τόμας Κεντζιόρα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να αφήνει εκτός τον Ζοάν Σάστρε.

Πάνω κάτω, πάντως στους ίδιους παίκτες θα στηριχθεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ που, για την ώρα τουλάχιστον διαχειρίζεται επιτυχημένα το ρόστερ του.

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τον Κοτάρσκι στην εστία, τους Εκόνγκ και Κουλιεράκη δίδυμο στα στόπερ, τον Ράχμαν Μπάμπα στο αριστερό άκρο της άμυνας του και πιθανότατα τον Κεντζιόρα δεξιά, εκτός και αν ο Λουτσέσκου αποφασίσει να επενδύσει στην εμπειρία που έχει σε τέτοιου είδους ντέρμπι ο Βιεϊρίνια.

Στη μεσαία γραμμή η επιστροφή του Μεϊτέ δεν μοιάζει ικανή να αλλάξει τα δεδομένα και το ερωτηματικό είναι ποιοι από τους Τσιγγάρα, Σβαμπ και Οζντόεφ θα συνθέσουν τη δυάδα των κεντρικών χαφ στο 4-2-3-1 του προπονητή του Δικεφάλου.

Στα χαφ οι επιλογές εξαρτώνται από τη διαχείριση του φορμαρισμένου Τάισον. Αν ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι ο Βραζιλιάνος δεν έχει πρόβλημα να ξεκινήσει σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι βασικός ή αν επιλέξει τελικά να τον ρίξει στο ντέρμπι γύρω στο 60΄.

Στην πρώτη περίπτωση η τριάδα των μεσοεπιθετικών θα αποτελείται από τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Ντεσπόντοφ.

Στην κορυφή της επίθεσης το δίλλημα ανάμεσα σε Μπράντον Τόμας και Αλί Σαμάτα παραμένει και απάντηση στο ερώτημα για το ποιος από τους δυο θα ξεκινήσει θα απαντηθεί λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.

Με νίκη στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ θα κρατηθεί ψηλά στη βαθμολογία και θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης την Πέμπτη (5/10) στην Τούμπα για τη 2η αγωνιστική του Conference League που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments