Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πολύ για να κερδίσει… αλλά και για να χάσει

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πολύ για να κερδίσει… αλλά και για να χάσει

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

Ο Πέτρος Παπαμακάριος γράφει για τον Παναθηναϊκό που ήταν ανώτερος στα 80' της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει και έσωσε το βαθμό στο 90+5' λόγω της επιμονής του.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πολύ το βράδυ της Κυριακής και στο να φτάσει στη νίκη στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ αλλά και να κάνει… δώρο το τρίποντο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με την αστοχία του και τις κακές επιλογές που είχαν οι παίκτες του εντός και εκτός της περιοχής του Κοτάρσκι.

Το τριφύλλι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 τελικές προσπάθειες, 12 στην εστία την ώρα που ο αντίπαλος του είχε μόλις 6 εκ των οποίων οι τρεις προς την εστία του Μπρινιόλι. Μόνο που ο Παναθηναϊκός είχε xgoals, μόλις 1,6 ενώ ο ΠΑΟΚ την ίδια ώρα είχε 1,2.

Τόσο οι 24 τελικές όσο και το 1,6xgoals δείχνουν πολλά πράγματα για την εικόνα του αγώνα. Το τριφύλλι ήταν κυρίαρχο στα 80′ από τα 90+6′ λεπτά που κράτησε η αναμέτρηση. Από την άλλη όμως οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο παιχνίδι με τον δικέφαλο δεν είχαν την αποτελεσματικότητα, την ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Εν γένει το τριφύλλι ήταν καλύτερο. Βρέθηκε, κόντρα στη ροή του ματς και τις δύο φορές, πίσω στο σκορ αλλά δεν το έβαλε κάτω. Σε αντίθεση με όσα έγιναν μια εβδομάδα νωρίτερα κόντρα στην ΑΕΚ και πάλι στη Λεωφόρο. Αυτή τη φορά δεν τα έχασε, έβαλε τη μπάλα κάτω, συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του, να παίζει με τον τρόπο που θέλει ο προπονητής του και ισοφάρισε δύο φορές, τη δεύτερη στα έξι δευτερόλεπτα μετά το 90+5′. Και η λήξη του αγώνα βρήκε τους πράσινους αρκετά στεναχωρημένους παρά το γεγονός πως έφτασαν σε γκολ buzzer beater με τον Γερεμέγεφ για το γεγονός πως δεν πήραν τη νίκη και το τρίποντο που άξιζαν.

Στη μεγαλύτερη ώρα του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε πάντα επτά-οκτώ παίκτες πάνω από το κέντρο. Μόνο οι Μπρινιόλι, Σένκεφελντ και Γεντβάι έμεναν στην άμυνα και στο δικό τους μισό. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης είχε οκτώ με εννιά παίκτες πίσω από το κέντρο και αμυνόταν. Μόνο οι Κωνσταντέλιας-Τάισον ήταν μπροστά απ’ αυτό στη συνολική εικόνα του αγώνα και ο Ζίβκοβιτς ήταν στο όριο της μεσαίας γραμμής.

Φυσικά και το τριφύλλι δεν τα έκανε όλα καλά. Καθώς εκτός από την αστοχία του πλήρωσε και τα λάθη του αλλά και κάποια κενά που είχε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τα οποία εκμεταλλεύτηκαν στο απόλυτο οι παίκτες του Λουτσέσκου. Τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ ξεκινάνε από κάθετη κίνηση στο χώρο του κέντρου, πάσα στα δεξιά και στο 0-1 νέα παράλληλη μπαλιά από τον Ζίβκοβιτς και στο 0-2 απευθείας εκτέλεση από τον Σέρβο εξτρέμ.

Κάποιος θα πει πως και ο δικέφαλος είχε δοκάρι και άλλη μια καλή στιγμή μετά από παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά στο 52′ και τον Μπράντον Τόμας να μην μπορεί να κάνει την προβολή αλλά έως εκεί. Τίποτα άλλο από την ομάδα του Λουτσέσκου στη διάρκεια της αναμέτρησης. Που έφτασε κοντά σε ένα σπουδαίο διπλό αλλά δεν το πήρε γιατί μίλησε… η θεία δίκη στο 95,06” με τον Γερεμέγεφ να πραγματοποιεί το ιδανικό ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα και να δείχνει πως θα μπορούσε και αυτός να πάρει τις ευκαιρίες του και να βοηθήσει το τριφύλλι στη συνέχεια της σεζόν.

Το ύφος και οι ατάκες του Ιβάν

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέσπασε. Και άλλες φορές αυτά τα δύο χρόνια είχε μιλήσει σε ψηλότερο τόνο, είχε υπερασπιστεί την ομάδα του για όσα άκουγε αλλά ποτέ με το ύφος και το στόμφο που είχε στην απάντηση του όταν του είπαν πως ο Λουτσέσκου δήλωσε πως τα δύο τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει την εύνοια της διαιτησίας.

Δεν θα μείνω σε πολλά απλά σε μια και μοναδική ατάκα του: “Τώρα ξαφνικά έχει ο Παναθηναϊκός εύνοια της διαιτησίας, άρα ότι κάναμε τα δύο χρόνια έχει γίνει με την εύνοια της διαιτησίας. Είναι γελοίο αυτό. Είναι πραγματικά να μην αξίζει άνθρωπος να το σχολιάσει”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments