Γεωπολιτικά

Μεντβέντεφ: Αυξάνεται ο αριθμός των ηλίθιων στο ΝΑΤΟ- «Νόμιμοι στόχοι» οι Βρετανοί που εκπαιδεύουν Ουκρανούς

Μεντβέντεφ: Αυξάνεται ο αριθμός των ηλίθιων στο ΝΑΤΟ- «Νόμιμοι στόχοι» οι Βρετανοί που εκπαιδεύουν Ουκρανούς

Πηγή Φωτογραφίας: Ε.Τ., Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε συνομιλίες για να εκπαιδεύσει ουκρανικά στρατεύματα και να μεταφέρει την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, όπως έκανε γνωστό ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

«Αυτοί οι ηλίθιοι μας ωθούν ενεργά προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε συνομιλίες για να εκπαιδεύσει ουκρανικά στρατεύματα και να μεταφέρει την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, όπως έκανε γνωστό ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Σε πρώτα σχόλια από την πλευρά της Μόσχας, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διεμήνυσε ότι Βρετανοί στρατιώτες που εκπαιδεύουν ουκρανικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα αποτελέσουν νόμιμους στόχους των ρωσικών δυνάμεων, όπως και τα γερμανικά εργοστάσια που παράγουν τους πυραύλους Taurus, αν αυτοί δοθούν στο Κίεβο.

«Ο αριθμός των κορυφαίων ηλίθιων στις χώρες του ΝΑΤΟ αυξάνεται», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Όπως είπε, η μεταφορά μαθημάτων αγγλικής εκπαίδευσης για τους Ουκρανούς στρατιώτες στην ίδια την επικράτεια της Ουκρανίας θα «μετατρέψει τους εκπαιδευτές σε νόμιμους στόχους για τις ένοπλες δυνάμεις μας. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα καταστραφούν ανελέητα. Και όχι πλέον ως μισθοφόροι, αλλά ακριβώς ως Βρετανοί ειδικοί του ΝΑΤΟ».

Στην ίδια ανάρτηση στο Telegram, ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στην επικεφαλής της γερμανικής επιτροπής άμυνας Μαρί-Αγκνες Στρακ-Τσίμερμαν, η οποία είπε χθες ότι πιστεύει ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να επιτεθεί σε στόχους το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Λένε ότι αυτό είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο», είπε ο Μεντβέντεφ. «Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση, οι επιθέσεις στα γερμανικά εργοστάσια όπου κατασκευάζονται αυτοί οι πύραυλοι θα είναι πλήρως συνεπείς με το διεθνές δίκαιο».

«Αυτοί οι ηλίθιοι μας ωθούν ενεργά προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε ο Μεντβέντεφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments