Διεθνή

Ερντογάν: Εναντίον ΗΠΑ και Δύσης για την τρομοκρατία

Ερντογάν: Εναντίον ΗΠΑ και Δύσης για την τρομοκρατία

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Rudaw.net - Erdogan demands EU membership for Sweden’s NATO accession

Μετά την πρόσφατη βομβιστική επίθεση, ο Ερντογάν περιμένει πιο συγκεκριμένα βήματα.

“Περιμένουμε τώρα πιο συγκεκριμένα βήματα» και όχι μόνο μηνύματα καταδίκης της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος, χωρίς να τις κατονομάζει, στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες, στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης κατά του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Μιλώντας στα εγκαίνια των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων του τουρκικού «Συμβουλίου της Επικρατείας» (Danistay), ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή την ανεκτική στάση που επιδεικνύεται στους αιμοσταγείς εγκληματίες».

Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε τα εξής:

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που αγωνίζεται ενάντια στις πιο αιματηρές τρομοκρατικές οργανώσεις του κόσμου. Η χώρα μας βρίσκεται επίσης στο κέντρο και τον άμεσο στόχο της παγκόσμιας σύγκρουσης ισχύος λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης. Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κανένα ζήτημα που απειλεί την ασφάλειά μας δεν προκύπτει μόνο δυναμικές τοπικής δυναμική κλίμακας. Η απροκάλυπτη υποστήριξη που παρέχεται σε τρομοκρατικές δομές στη βόρεια Συρία είναι το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα αυτού. Ομοίως, η προστασία φυγάδων που έχουν διαπράξει πραξικοπήματα και τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα μας, υπό το πρόσχημα των αιτούντων πολιτικό άσυλο σε δυτικές χώρες είναι ένα άλλο παράδειγμα αυτής της κατάστασης.

[…]»Ούτε εμείς ούτε το έθνος μας μπορούμε να δώσουμε εξήγηση στο γεγονός ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα κατά των αρχηγών των τρομοκρατών παρά τους φακέλους των αποδεικτικών στοιχείων. Το να επικρίνουν τον ψύχραιμο αγώνα μας στο πλαίσιο του νόμου, εκείνοι που δεν γνωρίζουν όρια όταν πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια, αποτελεί ξεκάθαρα εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών. Ο αγώνας κατά των τρομοκρατών στα βουνά, στα στρατόπεδα ή πέρα των συνόρων δεν είναι βέβαια εύκολος. Αλλά πολύ πιο δύσκολος και περίπλοκος είναι ο αγώνας ενάντια σε ρασοφόρους, ένστολους και γραβατωμένους τρομοκράτες που έχουν διεισδύσει έως τα μηνίγγια του κράτους.

»Η FETÖ (γκιουλενιστές) θεωρεί ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Είναι μια ασύμμετρη τρομοκρατική οργάνωση, που χρησιμοποιεί την εξαπάτηση, τη μυστικότητα και το ψέμα και δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί ακόμα και τις πιο ιερές αξίες. Κάθε διοικητική και δικαστική απόφαση που θα ληφθεί χωρίς να το γνωρίζει αυτό, όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στην απονομή Δικαιοσύνης, αλλά θα ενθαρρύνει τους εχθρούς της ανθρωπότητας.

»Περιμένουμε από τους φίλους μας και όλους τους θεσμούς που εργάζονται για την πραγμάτωση της δικαιοσύνης τα εξής:. Τα μηνύματα συλλυπητηρίων και καταδίκης σας μετά από κάθε τρομοκρατική πράξη είναι αναμφίβολα σημαντικά και πολύτιμα. Ωστόσο, δεν είναι ποτέ επαρκή για την επιτυχία του αγώνα της χώρας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές οργανώσεις, από το PKK μέχρι τη FETÖ.

»Κοιτάξτε, προχθές έγινε μια αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια που συνέπεσε με την έναρξη των εργασιών της Εθνοσυνέλευσής μας. Χάρη στην αποτελεσματική και γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας μας, οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν πριν προλάβουν να πετύχουν τις φιλοδοξίες τους. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι οι δύο αυτοί τρομοκράτες δολοφόνησαν έναν πολίτη με ένα μωρό 6 μηνών, του οποίου το αυτοκίνητο είχαν κλέψει σε άλλο νομό. Με άλλα λόγια, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βίαιη, άθλια και δολοφονική επίθεση από κάθε άποψη και με μια τρομοκρατική οργάνωση που την επιχείρησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments