Διεθνή

Φιντάν για κοιτάσματα Κύπρου: Εφικτή μια λύση χωρίς συμφωνία για το Κυπριακό

Φιντάν για κοιτάσματα Κύπρου: Εφικτή μια λύση χωρίς συμφωνία για το Κυπριακό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Την αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο από κοινού με την Κύπρο, έστω και δίχως πολιτική λύση στο θέμα του Κυπριακού και στα πρότυπα της συμφωνίας του Ισραήλ με τον Λίβανο

Την αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο από κοινού με την Κύπρο

Την αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο από κοινού με την Κύπρο, έστω και δίχως πολιτική λύση στο θέμα του Κυπριακού και στα πρότυπα της συμφωνίας του Ισραήλ με τον Λίβανο, πρότεινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Η αναμονή για την τελική λύση στο νησί (σ.σ. την Kυπρο) για να επωφεληθεί κανείς από ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι καλή κατάσταση τόσο για την περιοχή όσο και για τον κόσμο», τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, προσθέτοντας:

«Ως Τουρκία η άποψη μας είναι ίδια με αυτην της ΤΔΒΚ. Δηλαδή χωρίς να περιμένουμε την πολιτική λύση και οι δύο πλευρές ισότιμα τις δυνατότητες των ενεργειακών πηγών. Αυτό είναι εφικτό. Υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα στον κόσμο. Ένα τέτοιο παράδειγμα, και το αναφέρω επειδή είναι στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι αυτό της συμφωνίας Ισραήλ- Λιβάνου. Γιατί να μην υπάρχει μια παρόμοια συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο».

Αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι «ως αποτέλεσμα της έρευνα των δυνάμεων ασφαλείας μας, κατέστη σαφές ότι δύο τρομοκράτες ήρθαν από τη Συρία και εκπαιδεύτηκαν εδώ». Από εδώ και στο εξής, όλες οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις υπερκατασκευής και οι ενεργειακές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο PKK/YPG στο Ιράκ και τη Συρία είναι ο νόμιμος στόχος των δυνάμεων ασφαλείας μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments