Πολιτική

Ζαχαριάδης: Η Αθήνα χρειάζεται αλλαγή μοντέλου

Ζαχαριάδης: Η Αθήνα χρειάζεται αλλαγή μοντέλου

Πηγή Φωτογραφίας: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ρυθμίσεις εξομάλυνσης της εκλογικής διαδικασίας κατοίκων εξωτερικού και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών" Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ζαχαριάδης: «Θέλουμε μια πρωτεύουσα δημιουργική και λειτουργική»

Την ανάγκη αλλαγής μοντέλου για την πρωτεύουσα προτάσσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος υπογραμμίζει τις ανεπάρκειες και τα αδιέξοδα του κυρίαρχου υποδείγματος που ακολουθήθηκε ιδίως, τα τελευταία χρόνια. «Η Αθήνα μοιάζει σήμερα να ακολουθεί πιστά το λάθος μοντέλο του “πάρκου τουριστών”», σημειώνει χαρακτηριστικά, σε παρέμβασή του, ο κύριος Ζαχαριάδης. Στο πλαίσιο του μοντέλου αυτού, βλέπουμε τους παλαιούς κατοίκους να εξορίζονται από την ακρίβεια, την άναρχη υπέρ – εκμετάλλευση σε βραχυχρόνιες μισθώσεις και τον ανελέητο συνωστισμό.

View this post on Instagram

A post shared by Costas Zachariadis (@czachariadis)

Έτσι, διαπιστώνει ο υποψήφιος δήμαρχος, «μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις «μένουν χωρίς κατοίκους» και «η Αθήνα, εφαρμόζοντας το υπόδειγμα αυτό, βρίσκεται αντιμέτωπη με προβλήματα στέγασης και κυκλοφορίας», τα οποία «μεγεθύνονται επικίνδυνα, με την παραβατικότητα και μικρό- παραβατικότητα να τείνουν να γίνουν αστική ρουτίνα και με τα έργα βιτρίνας να κατακλύζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης μας».

Μπροστά σε αυτήν την εξαιρετικά δυσάρεστη για τους κατοίκους συνθήκη, ο κ. Ζαχαριάδης τονίζει την ανάγκη της μετάβασης σε ένα άλλο πρότυπο για την Αθήνα, σε μια «πρωτεύουσα δημιουργική και λειτουργική», στην οποία «όλοι οι πολίτες θα προσπαθούν να βρουν φωνή για να ακουστούν τα αιτήματά τους».

«Προσωπικά θέλω να ακουστεί δυνατά και η φωνή των κατοίκων της», αναφέρει εμφατικά ο υποψήφιος Δήμαρχος. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να γίνει μια πόλη των κατοίκων της, όπου οι πολίτες «θα αισθανθούν ότι υπάρχει Δήμος που τους εκπροσωπεί, που μιλάει με την φωνή τους, που στέκεται κοντά σε αυτούς που ζουν, εργάζονται, σπουδάζουν, επενδύουν, διασκεδάζουν, ερωτεύονται».

Σε έναν τέτοιο Δήμο, ποιοτικά αναβαθμισμένο, θα είναι δυνατό, καταλήγει ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, «να αφαιρούμε προβλήματα και να μετατρέψουμε τον Δήμο σε κοινωνικό και θεσμικό εταίρο και επιταχυντή των λύσεων για την πόλη μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments