Διεθνή

Μακρόν, Σολτς και Σαρλ Μισέλ επιβεβαίωσαν την «υποστήριξή τους» στην Αρμενία

Μακρόν, Σολτς και Σαρλ Μισέλ επιβεβαίωσαν την «υποστήριξή τους» στην Αρμενία

Πηγή Φωτογραφίας: hellas journal,Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επιβεβαίωσαν την «ακλόνητη υποστήριξή τους» στην Αρμενία

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επιβεβαίωσαν την «ακλόνητη υποστήριξή τους» στην Αρμενία μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν. Νωρίτερα, τη στήριξή του εξέφρασε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«(Μακρόν, Σολτς και Μισέλ) τόνισαν την ακλόνητη υποστήριξή τους στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και το απαραβίαστο των συνόρων της Αρμενίας», υπογραμμίζει ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

«Παράλληλα οι τρεις τους εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην ενίσχυση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αρμενίας, σε όλες τις διαστάσεις των σχέσεων, με βάση τις ανάγκες της Δημοκρατίας της Αρμενίας», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η συνάντηση έρχεται δύο εβδομάδες μετά την αστραπιαία στρατιωτική νίκη του Αζερμπαϊτζάν με την οποία πήρε τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενός θύλακα της επικράτειας του Αζερμπαϊτζάν που κατοικείτο από Αρμένιους. Μετά τη στρατιωτική νίκη του Μπακού, πάνω από 100.000 κάτοικοι της περιοχής κατέφυγαν στην Αρμενία.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν αναμενόταν να είναι ένα από τα θέματα των συζητήσεων στη σύνοδο κορυφής, αλλά ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ δεν μετέβη στη Γρανάδα ενοχλημένος από την ευρωπαϊκή στήριξη στην Αρμενία.

Ο Μισέλ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα προσκαλέσει τον Πασινιάν και τον Αλίεφ για μια συνάντηση στις Βρυξέλλες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments