Οδηγός

Έκτακτο επίδομα έως 1.300 ευρώ – Ποιους αφορά

Έκτακτο επίδομα έως 1.300 ευρώ – Ποιους αφορά
Έκτακτο επίδομα, το οποίο θα ανέρχεται από 1.000 έως 1.300 ευρώ, σε νέους δικαιούχους. Δείτε ποιους αφορά και τον λόγο που δίνεται.

Έκτακτο επίδομα, το οποίο θα ανέρχεται από 1.000 έως 1.300 ευρώ, σε νέους δικαιούχους. Δείτε ποιους αφορά και τον λόγο που δίνεται. Πρόκειται για το πρόγραμμα Smart Readiness Voucher Scheme η οποία προβλέπει την παροχή επιδότησης συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, με στόχο να φτάσει η Ελλάδα τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έκτακτο επίδομα: Ποιοι το δικαιούνται

Η οπτική ίνα, που θα έρχεται από τον κεντρικό κατανεμητή κάθε κτιρίου, θα δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή, η οποία εκτός των άλλων θα επιτρέψει την εγκατάσταση σε κάθε σπίτι «έξυπνων» μετρητών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Για το Πρόγραμμα Smart Readiness μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για να ενταχθείτε στο μητρώο του προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του gov.gr.

Δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Εγκαταστατών έχει κάθε επιχείρηση (Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο).

Στις πληροφορίες προγράμματος αναφέρονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Θα χρειαστεί να:

  • συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ή τους εταιρικούς κωδικούς εάν είστε εκπρόσωπος νομικού προσώπου
  • επισυνάψετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά ισχύουν κατά περίπτωση
  • Έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε ένα φυσικό πρόσωπο που θα ενεργεί ως εκπρόσωπος σας (Υπεύθυνος Προγράμματος Εγκαταστάτη). Ο εκπρόσωπος αυτός μπορεί να ορίζει ή να διαγράφει επιπλέον Εγκεκριμένους Χρήστες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Μητρώου Εγκαταστατών. Οι χρήστες αυτοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες έκδοσης και εξαργύρωσης Vouchers.

Έκτακτο επίδομα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης σας έχετε τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος επανεξέτασης, όπως διευκρινίζεται. Κάθε Εγκαταστάτης μπορεί να αναλάβει την εκτέλεση εργασιών μέχρι του ορίου που καθορίζεται στον Κανονισμό (ΕΚ) 1407/2013), για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας.

Με τη συμπλήρωση του ως άνω ορίου ο Εγκαταστάτης δεν θα μπορεί να υποβάλει νέες αιτήσεις έκδοσης Vouchers και δεν θα εμφανίζεται πλέον μεταξύ των διαθέσιμων Εγκαταστατών στο Μητρώο Εγκαταστατών του Προγράμματος. Εάν σταματήσουν να ισχύουν οι προϋποθέσεις ένταξης σας στο μητρώο, θα γίνει η διαγραφή σας από αυτό. Η δυνατότητα ένταξης στο Μητρώο Εγκαταστατών θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος, όπως επισημαίνεται.

ΟΠΕΚΑ: 600 ευρώ επίδομα στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

Συνεχίζεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων, για την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Το ποσό της ενίσχυσης, ανέρχεται έως και 600 ευρώ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ΟΠΕΚΑ και την ηλεκτρονική εφαρμογή του φορέα, μέσω της Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και με την φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου, μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών στα ΚΕΠ.

Σημειώστε ότι υπάρχει σχετική προθεσμία για την υποβολή τους, η οποία εκπνέει στις 30 Οκτωβρίου 2023.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments