Πολιτική

Μαρινάκης για αναδρομικά δικαστών: Η απόφαση αφορά δύο προσφεύγοντες και μόνο αυτούς

Μαρινάκης για αναδρομικά δικαστών: Η απόφαση αφορά δύο προσφεύγοντες και μόνο αυτούς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να καταβληθούν αναδρομικά στους δικαστικούς ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δυο και τριών κατηγοριών και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να καταβληθούν αναδρομικά στους δικαστικούς ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παύλος Μαρινάκης: Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο και τριών κατηγοριών

«Δεν υπάρχει ζήτημα σεβασμού συνολικά στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αφορά δυο προσφεύγοντες και μόνο αυτούς, άρα δεν υπάρχει ζήτημα επέκτασης και δημοσιονομικής ανησυχίας. Για τους βουλευτές αυτό που είπε ο υπουργός είναι ότι έχει ψηφιστεί να μην γίνει σχετική διεκδίκηση από αυτούς. Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δυο και τριών κατηγοριών και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Φρένο» για αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών βάζει το Οικονομικών: «Αφορά μόνον όσους προσέφυγαν» [vid]

«Τελειώνουν»  τα σενάρια για νέες αυξήσεις – έως και 40% – στις συντάξεις των δικαστικών στελέχη του υπουργείου Οικονομικών,  παρά την απόφαση που δικαιώνει την προσφυγή του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, ο οποίος διεδικούσε να επανυπολογιστεί η σύνταξή του χωρίς τις μνημονιακές περικοπές.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι η απόφαση αφορά μόνον εκείνους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, προαναγγέλλοντας ότι δεν θα ακολουθήσουν την παράδοση που θέλει το Δημόσιο να επεκτείνει σε όλους – είτε είχαν προσφύγει, είτε όχι – την ισχύ των δικαστικών αποφάσεων για συνταξιοδοτικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά πλειοψηφία αποφάνθηκαν (1330/2023) ότι είναι «μη νόμιμη και ακυρωτέα η σιωπηρή άρνηση της διοίκησης-Πολιτείας για επανακανονισμό της σύνταξης του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, που είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, διότι όφειλε η Διοίκηση- Πολιτεία να υπολογίσει τη σύνταξή του μη εφαρμόζοντας τις κριθείσες από το Μισθοδικείο ως αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4387/2016, αλλά τις προϊσχύσασες αυτών».

Είναι πρόωρο να γίνει επίσημη τοποθέτηση καθώς δεν είναι στη διάθεσή μας αυτό καθ’ αυτό το κείμενο της απόφασης. Αν ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν η απόφαση αφορά μόνο όσους έχουν κάνει προσφυγή. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα γενίκευσης και επομένως ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί μοιάζει είναι αναντίστοιχος με το περιεχόμενο της απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, η τήρηση του προϋπολογισμού και ο δρόμος της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελούν αταλάντευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments