SPOTLIGHTS

Κοριοί στη Γαλλία: «Χειρότεροι κι από βαμπίρ»

Κοριοί στη Γαλλία: «Χειρότεροι κι από βαμπίρ»

Πηγή Φωτογραφίας: SNCF : des punaises de lits dans un train au départ de Paris ? | Actu Paris

Ο πανικός για τους κοριούς στη Γαλλία έχει εξελιχθεί σε ψύχωση και τα ΜΜΕ δεν προλαβαίνουν να καλύπτουν περιστατικά στο Μετρό, σε σχολεία και νοσοκομεία

Τον φόβο και τον τρόμο έχουν σπείρει οι κοριοί στους δρόμους της Γαλλίας, καθώς τα μικροσκοπικά έντομα, που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, φαίνεται να βρίσκονται παντού, σε κάθε γωνία της χώρας, καταφέρνοντας να θέσουν σε συναγερμό την κυβέρνηση.

Οι τίτλοι στον γαλλικό Tύπο αποτυπώνουν ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί: «Κοριοί: χειρότεροι κι΄από βαμπίρ», «Κοριοί! Τι ψύχωση!».

Τα στοιχεία που δημοσίευσε τον Ιούλιο η Εθνική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας στην Διατροφή, το Περιβάλλον και την Εργασία (Anses) προκαλούν τρόμο, καθώς δείχνουν ότι στη Γαλλία, περισσότερο από ένα στα δέκα νοικοκυριά έχουν πληγεί από κοριούς τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ανησυχία προκαλεί μάλιστα και το δημοσίευμα του CNN το οποίο κάνει λόγο για «γενικευμένη επιδημία κοριών» στην Γαλλία και ενώ η χώρα ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν υποσχέθηκε «γρήγορες απαντήσεις στους Γάλλους», την ώρα που στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, η επικεφαλής του μακρονικού στρατοπέδου Σιλβέν Μαγιάρ ανακοίνωνε ότι θα υπάρξει πρόταση νόμου για το θέμα μέχρι τον Δεκέμβριο.

Αν και οι κοριοί είχαν εξαφανιστεί κατά την δεκαετία του 1950, έκαναν την επανεμφάνισή τους εδώ και τριάντα χρόνια στις αναπτυσσόμενες χώρες λόγω του πιο νομαδικού τρόπου ζωής, καταναλωτικών συνηθειών όπως η χρήση μεταχειρισμένων αντικειμένων και της αυξανόμενης αντίστασης στα εντομοκτόνα.

Τα έντομα βρίσκονται παντού: στο μετρό, τα καφέ ακόμα και τα νοσοκομεία. «Οι κοριοί θα μας τρελάνουν, δεν σταματάω να ξύνομαι. Αυτήν την στιγμή, έχω την εντύπωση ότι έχω παντού», λέει μία επιβάτις του μετρό.

Μολύνθηκαν σχολεία

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο ανησυχητικό σημείο που τουλάχιστον δύο σχολεία στη νότια Γαλλία μολύνθηκαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κλείσουν προσωρινά, ενώ στο βόρειο τμήμα της χώρας μονάδα Επειγόντων νοσοκομείου χρειάστηκε να μεταφερθεί για μία μέρα, μετά την ανακάλυψη εστιών κοριών.

Φωτογραφίες και βίντεο έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φοιτητές να εκκενώνουν αμφιθέατρο στην Αιξ-αν-Προβάνς αφότου κορεάτισα influencer με δύο εκατομμύρια ακολούθους δείχνει τα χέρια της γεμάτα τσιμπήματα που υποτίθεται ότι προέρχονται από το παρισινό μετρό, «κοριοί» που υποτίθεται ότι βολτάρουν στα καθίσματα του TGV.

Απεντομώσεις παντού

Εταιρείες απεντόμωσης στη Γαλλία έχουν κατακλυσθεί από αιτήματα ιδιωτών ή επαγγελματιών του τουριστικού τομέα που ανησυχούν για τις συνέπειες που θα έχει η αρνητική διαφήμιση λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Περισσότερο από τα τρία τέταρτα των κλήσεων που δεχόμαστε αυτήν την στιγμή αφορούν κοριούς, καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι έχουν πανικοβληθεί», εξηγεί ο Σιλβέν της Hygiène Services solutions. Αυτή την στιγμή, «οι άνθρωποι μας τηλεφωνούν μόλις τσιμπηθούν από έντομο που μπορεί να είναι οτιδήποτε, κουνούπι, αράχνη», λέει ο Σαμ της Expert Hygiène.

«Το πρόβλημα αφορά τους πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας ή κοινωνικής θέσης, πλούσιους και φτωχούς», λέει ο Πασκάλ Ντελονέ, ιατρικός παρασιτολόγος και εντομολόγος των νοσοκομείων της Νίκαιας. «Βέβαια, οι κοριοί δεν είναι φορείς ασθενειών, αλλά «εξαντλούν σωματικά και νευρικά».

Οσο για την εξάπλωσή τους στην Γαλλία, «είναι μια πραγματικότητα δύσκολο να την αρνηθείς. Εδώ και πέντε με επτά χρόνια, είμαστε μάρτυρες μιας γεωμετρικής αύξησης των εστιών μόλυνσης», λέει ο ειδικός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments