Ελλάδα

Το ύστατο χαίρε στον “ξανθό άγιο”

Το ύστατο χαίρε στον “ξανθό άγιο”

Πηγή Φωτογραφίας: 64049] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη: Βουβός θρήνος στο κοιμητήριο Θέρμης.

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη είπαν στο κοιμητήριο Θέρμης συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος που θέλησε να αποχαιρετήσει τον «ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ.

Το φέρετρό του ήταν τυλιγμένο με τη σημαία του Άρη, ενώ οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «αθάνατος».

Παρόντες ήταν σύσσωμος ο μπασκετικός Άρης, πολλοί εκπρόσωποι από άλλα τμήματα του συλλόγου, άνθρωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, εκπρόσωποι της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ, ενώ πολλοί έστειλαν τα στεφάνια τους, προς τιμήν του «ξανθού».

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του η οικογένειά του. Η κόρη του, Θεοδώρα-Ελένη, ήταν συντετριμμένη, ενώ η σύζυγός του τον αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια.

Το φέρετρο με τη σορό του «θρύλου» των πάγκων του ελληνικού μπάσκετ έφτασε στα κοιμητήρια τυλιγμένο με την σημαία του Άρη, την ομάδα που ο Ιωαννίδης ανέβασε στα «ουράνια», ενώ δεκάδες στεφάνια με κιτρινόμαυρες κορδέλες είχαν μεταφερθεί στον χώρο. 

Νωρίτερα, η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στην έδρα της ομάδας μπάσκετ του Άρη όπου ο σπουδαίος προπονητής έγραψε μερικές από τις «χρυσές σελίδες» της ιστορίας του.

Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του σκόρπισε ρίγη συγκίνησης κατά τον επικήδειο που αναφώνησε την Πέμπτη, στη Βούλα, επιλέγοντας τους στίχους από ένα αγαπημένο τραγούδι του «ξανθού», το «Καμιά Φορά» της Μαρινέλλας, που υπήρξε πιστή φίλαθλος του Άρη και της Εθνικής ομάδας. «Κοουτσάρα μου, το παιχνίδι δεν τελείωσε», ανέφερε κατά την επιμνημόσυνη δέηση.

Οπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης ο «Ξανθός» «λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία του κατοικία θα «επισκεφθεί» για τελευταία φορά το «σπίτι» του», στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπου θα τον αποχαιρετίσουν φίλοι της ομάδας και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές «όπως του αξίζει».

Φίλαθλοι όλων των ηλικιών, νυν και πρώην παίκτες, προπονητές και παράγοντες της χρυσής δεκαετίας του 80’, όπου ο «ξανθός» βρισκόταν στον πάγκο του Άρη, έδωσαν το παρόν για να αποδώσουν φόρο τιμής στον εμβληματικό προπονητή που δόξασε και δοξάστηκε όσο κάνεις άλλος στο Ελληνικό μπάσκετ.

Ανάμεσα στο πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από το Παλέ Ντε Σπορ βρίσκονται ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη Βασίλης Λυπηρίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης.

Χθες Πέμπτη, σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό» συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του αθλητισμού, που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για την εξόδιο ακολουθία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments