Διεθνή

Σούνακ – Μελόνι: Κοινό άρθρο κατά της παράτυπης μετανάστευσης

Σούνακ – Μελόνι: Κοινό άρθρο κατά της παράτυπης μετανάστευσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Skynews.com - Rishi Sunak teams up with Giorgia Meloni to call for more action on illegal migration

Σούνακ και Μελόνι προειδοποιούν τους ομολόγους τους πως «τώρα είναι η ώρα για δράση», καθώς έχουν διογκωθεί οι αριθμοί των μεταναστών που φτάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω παράνομων οδών.

Οι πρωθυπουργοί Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας Ρίσι Σούνακ και Τζιόρτζια Μελόνι καλούν με κοινό τους άρθρο στην εφημερίδα Times τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν «την ίδια αίσθηση του επείγοντος» με εκείνους ως προς την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Προειδοποιούν τους ομολόγους τους πως «τώρα είναι η ώρα για δράση», καθώς έχουν διογκωθεί οι αριθμοί των μεταναστών που φτάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω παράνομων οδών.

Σημειώνουν δε πως αν δεν σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, τότε θα απειληθεί «ο ιστορικός ρόλος Βρετανίας και Ιταλίας ως μέρη ασύλου και καταφυγίου».

Όπως γράφουν, «πώς μπορούμε να φροντίζουμε αυτούς που πραγματικά χρειάζονται τη βοήθειά μας όταν οι πόροι μας είναι τόσο υπερπιεσμένοι

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν πως ο κ. Σούνακ αλλά και η κα Μελόνι είναι «εξοργισμένοι» με τον οικοδεσπότη της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα Πέδρο Σάντσεθ, τον Ισπανό πρωθυπουργό, διότι δεν έβαλε το μεταναστευτικό στην επίσημη ατζέντα.

Ο κ. Σούνακ απείχε από την κοινή φωτογράφιση των 45 ηγετών και επέλεξε να προεδρεύσει συνάντησης μίας ώρας για το μεταναστευτικό με την κα Μελόνι, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τους ηγέτες Γαλλίας, Ολλανδίας και Αλβανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments