Lifestyle

Ελεωνόρα Μελέτη: «Το 2007 διαγνώστηκα με συνθηματική κακοποίηση» [vid]

Ελεωνόρα Μελέτη: «Το 2007 διαγνώστηκα με συνθηματική κακοποίηση» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: FTHIS.GR

Ελεωνόρα Μελέτη: «Είχα πάει σε έναν ειδικό και ζήτησα βοήθεια. Είχα κρίσεις πανικού, ένιωθα αποτυχημένη και τελειωμένη»

Στην Ελένη Μενεγάκη ήταν καλεσμένη το μεσημέρι της Παρασκευής (6/10) η Ελεονώρα Μελέτη.

View this post on Instagram

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για τη δουλειά της, την τηλεόραση, το νέο της επαγγελματικό βήμα, αλλά και την «ασθένεια» με την οποία διαγνώστηκε.

Όπως είπε, θεωρεί πως φέτος στην τηλεόραση υπάρχει μία τάση για αρνητική αυτοαναφορικότητα.

«Μας αρέσει να γεμίζουμε τις εκπομπές μας σχολιάζοντας τους άλλους, κυρίως αρνητικά. Είναι σαν να έχουμε χρίσει μία αρένα και να μπαίνουμε εμείς οι ίδιοι και να κάνουμε κυνομαχίες. Να τρώμε ο ένας τον άλλον μέχρι να βρεθεί το πιο δυνατό σκυλί. Και να πάμε στον επόμενο. Θεωρώ πως είναι μία κατάσταση που την έχουμε δημιουργήσει μόνοι μας. Έχω αποφασίσει, ενώ μου έχουν πετάξει το γάντι, πως δεν θέλω να μπω σε αυτήν την αρένα.

View this post on Instagram

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

Είναι επιλογή και απόφασή μου. Ακόμα και αυτή η επιλογή δίνει το στίγμα μας. Για εμένα η τηλεόραση είναι δουλειά. Και η δουλειά ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το μεσημέρι. Έπειτα περνάω στη ζωή μου. Έχω τον άντρα μου, το παιδί μου, και επιλέγω να μην έχω χώρο για τοξικότητες».Η παρουσιάστρια αποκάλυψε πως το 2007 διαγνώστηκε με συνθηματική κακοποίηση.

«Είχα πάει σε έναν ειδικό και ζήτησα βοήθεια. Είχα κρίσεις πανικού, ένιωθα αποτυχημένη και τελειωμένη. Μετά από ένα διάστημα, ο ειδικός μου είπε πως έχω υποστεί χρόνια συναισθηματική κακοποίηση.

Αυτό εγώ το έχω υποστεί από ανθρώπους που πάντα στα μάτια μου θα είναι κακά παιδιά, ό,τι και να λένε οι άλλοι. Όταν σου μιλάνε άσχημα, σε προσβάλλουν, όταν η συμπεριφορά ξεπερνά τα όρια ηθικής, αυτό ορίζεται ως συναισθηματική κακοποίηση. Ακόμα και η σιωπή μπορεί να είναι κακοποίηση», είπε και συνέχισε:

View this post on Instagram

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

«Παλιά ήμουν το κοριτσάκι που καθόταν στην γωνία και δεν μίλαγε. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως το εργασιακό περιβάλλον πρέπει να βάζει όρια και δεν πρέπει καλύπτονται άνθρωποι που είναι καλοί στη δουλειά τους, αλλά είναι κακοποιητικοί και πρέπει να βγει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον εργαζόμενο που φοβάται να μιλήσει. Είναι μία δικτατορία συναισθημάτων. Άμα θέλουν ονόματα γιατί δεν βγαίνουν να τα πουν εκείνοι; Αφού όλοι τα ξέρουν ποια είναι τα κακά παιδιά», είπε κλείνοντας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments