Οδηγός

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιους αφορά [vid]

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιους αφορά [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Η κλήρωση υπολογίζεται πως θα γίνει περίπου μια εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να ανοίξει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» . Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η πλατφόρμα θα ανοίξει κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. Η κλήρωση υπολογίζεται πως θα γίνει περίπου μια εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις μέσω του «vouchers.gov.gr». H διαδικασία της αίτησης είναι πολύ εύκολη με κωδικούς taxisnet και ΑΦΜ. Στη συνέχεια απαιτείται η συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων, δηλαδή διεύθυνση, κινητό τηλέφωνο και email.

Οι δικαιούχοι θα εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα επιλέξουν.

150 ευρώ ανά δικαιούχο

  • Υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Συγκεκριμένα:

  • Ατομικό (+μονογονεϊκές)
  • Χωρίς τέκνα 16.000
  • ΜΕ ένα τέκνο 17.500
  • ΜΕ δύο τέκνα 19.000
  • ΜΕ τρία τέκνα 21.000
  • Πολύτεκνοι 26.000

Το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους”, προϋπολογισμού 100 εκατ. Ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδότησε διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές!

Το πρόγραμμα έληξε 31.12.2021 και τα vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Παρακαλούμε παρακολουθείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού στις διευθύνσειςmintour.gov.gr/neaκαιmintour.gov.gr/deltia-typoy, αλλά και τις διευθύνσεις www.ktpae.gr/νέα/ανακοινώσειςκαιvouchers.gov.grγια νεότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους για το 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments