Πολιτική

Ηράκλειο Πολιτών: Ένα Ηράκλειο με Όραμα και Μέλλον

Ηράκλειο Πολιτών: Ένα Ηράκλειο με Όραμα και Μέλλον
Γράφει ο Γιώργος Παπαδημητρίου, υπ. Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Μετά από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώσαμε τα τελευταία 14 χρόνια, αλλά και με την κλιματική αλλαγή, η οποία φέτος έκανε αισθητή την παρουσία της, είναι –πλέον- ξεκάθαρο ότι τα δεδομένα αλλάζουν και ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Σε αυτό το πλαίσιο η αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει καθοριστικό ρόλο για τη διασφάλιση της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μάλιστα, όλες αυτές οι κρίσεις μας έδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής τα τελευταία χρόνια έχουμε μια δημοτική αρχή που δεν ανταποκρίνεται στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες εξελίξεις. Μια δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον κ. Μπάμπαλο, ο οποίος είναι Δήμαρχος τα τελευταία εννέα χρόνια, ενώ βρίσκεται στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης μας άλλα 34 χρόνια. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος ό,τι είχε να δώσει, το έχει δώσει εδώ και καιρό. Γι αυτό το λόγο, εδώ και χρόνια, κάθε προεκλογική περίοδο, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Προεκλογικά δίνει υποσχέσεις για έργα, κατά τη θητεία του δεν προχωράει τίποτα από αυτά, ενώ είναι απών από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Τελικά, επανεμφανίζεται στην επόμενη προεκλογική περίοδο, όπου και πραγματοποιεί μόνο κάποιες παρεμβάσεις για να δημιουργήσει αφήγημα μήπως και κερδίσει τις εκλογές. Αυτή είναι η μικροπολιτική του αντίληψη, ο τρόπος που πορεύεται.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σε αυτές τις εκλογές νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, αλλά και εμπειρότεροι, αποφασίσαμε να ενωθούμε. Αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Προχωρήσαμε σε ευρύτερες διαβουλεύσεις με όλα τα υγιή, παραγωγικά και δημοκρατικά τμήματα της κοινωνίας μας, προχωρήσαμε σε συνέργειες και σε συνεργασίες και διαμορφώσαμε μια νέα δημοτική παράταξη, το Ηράκλειο Πολιτών. Και ονομάσαμε τη δημοτική μας ομάδα έτσι, γιατί θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας, πόλη των πολιτών. Γι αυτό τον λόγο 88 υποψήφιες και υποψήφιοι, από κάθε γειτονιά της πόλης, με διαφορετικές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές διαδρομές ενωθήκαμε για να αλλάξουμε σελίδα, να προχωρήσουμε μπροστά.

Αυτή μας η πρωτοβουλία, προέκυψε όχι από προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά γιατί την αισθανόμαστε ως χρέος μας προς την κοινωνία. Ως ευθύνη προς τα παιδιά μας, προς τη νέα γενιά, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν. Προσωπικά, ηγήθηκα αυτής της προσπάθειας καθώς πιστεύω ότι στο πρόσωπο του Δημάρχου πρέπει να συμβολίζεται η ενότητα της πόλης. Ότι ο Δήμαρχος πρέπει να είναι εκεί, στην πρώτη γραμμή, έτοιμος να συγκρουστεί καθημερινά με τα προβλήματα των δημοτών και να δώσει λύσεις.

Όμως, παράλληλα με την αντιμετώπιση των ζητημάτων καθημερινότητας, χρειάζεται και ένα όραμα. Ένα όραμα για την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί η πόλη. Συνεπώς, χρειάζεται και ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα για να επιτευχθεί αυτό το όραμα. Από την πλευρά μας διεκδικούμε το Ηράκλειο να βγει ξανά στο προσκήνιο, να αφήσει τη μιζέρια και την εσωστρέφεια. Να γίνει πόλη πρότυπο για όλη την Αττική. Για να το πετύχουμε αυτό προχωράμε με συγκεκριμένα βήματα, στοχευμένες ενέργειες και πολιτικές.

Για έναν Δήμο σύγχρονο, ευρωπαϊκό, με κοινωνικό αποτύπωμα που θα στηρίξει τους πιο ευάλωτους, αναβαθμίζοντας την κοινωνική πολιτική του. Μια δημοτική αρχή, η οποία αντιλαμβανόμενη τις σύγχρονες προκλήσεις θα επενδύσει στις υποδομές της πόλης, θα προσπαθήσει να λύσει ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό, το πάρκινγκ, η καθαριότητα, η έλλειψη πιστοποιημένων και ασφαλών παιδικών χαρών και η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αυτά διεκδικούμε, γι αυτά παλεύουμε! Γι αυτό το λόγο καλούμε τους πολίτες, την ερχόμενη Κυριακή να γίνουν μέρος της μεγάλης αλλαγής στην πόλη μας και να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους!

Γράφει ο Γιώργος Παπαδημητρίου, υπ. Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments