SPOTLIGHTS

Το Παρίσι είναι χάλια και μου αρέσει: Το παραμύθι ενός κοριού

Το Παρίσι είναι χάλια και μου αρέσει: Το παραμύθι ενός κοριού

Πηγή Φωτογραφίας: The Champs-Élysées - On Location Olympic and Paralympic Games Paris 2024 / olympics.onlocationexp.com

Politico: Οι Παριζιάνοι είναι έξαλλοι με τους κοριούς, αλλά έχουν δίκιο;

Η γαλλική πρωτεύουσα είναι υπέροχη. Αυτό είναι αν μπορείτε να συνηθίσετε τους αρουραίους… και τη μυρωδιά… και τους ντόπιους. Δημσοιογράφος στο politico εξιστορεί την εμπειρία της. Μετακόμισα στο Παρίσι στα μέσα Σεπτεμβρίου, έχοντας ακούσει υπέροχα πράγματα για το μέρος από τα ξαδέρφια μου που είχαν ταξιδέψει εκεί. Είχαν δίκιο. Οι συνθήκες είναι τέλειες για μένα και υπάρχουν απίθανες ευκαιρίες για να αφήσω τις ρίζες και να κάνω ό,τι κάνουμε καλύτερα εμείς οι κοριοί — να ξεκουράζεσαι πολύ τη μέρα και να ρουφάς το αίμα σου τη νύχτα. Νιώθω τόσο σαν στο σπίτι μου που άρχισα να χρησιμοποιώ ένα γαλλικό όνομα, Benoît. Οι άνθρωποι φαίνεται να δυσκολεύονται με το βαφτιστικό μου όνομα Cimex Lectularius.

View this post on Instagram

A post shared by @sabrinakul.photography

Στην αρχή, έπρεπε να βρω προσωρινή διαμονή, αλλά οι τιμές των ξενοδοχείων στο Παρίσι είναι στο θεό. Έτσι μετακόμισα σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στη Μονμάρτρη. Είναι τουριστικό, φυσικά, και πρέπει να συγκατοικήσω με ανθρώπους αλλά οι περισσότεροι είναι φιλικοί. Λοιπόν, είναι η Γαλλία! Μερικές φορές το πρωί, οι φίλοι μου στο κρεβάτι φαίνονται ενοχλημένοι,  και υπάρχουν πολλά παράπονα για φαγούρα.

Όπως θα σας πει οποιοσδήποτε μετανάστης, η υποδοχή δεν είναι πάντα φιλική.Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Emmanuel Grégoire μας αποκάλεσε «πρόβλημα δημόσιας υγείας» και είπε ότι η παρουσία μας ήταν «μια εθνική έκτακτη ανάγκη». Πόσο αγενής!

Ο Clément Beaune, υπουργός Μεταφορών, ζήτησε ηρεμία λέγοντας ότι δεν είμαστε μεγάλο πρόβλημα. Μου αρέσει αυτός ο τύπος, θα πάει μακριά.

Αλλά αρκεί να παραπονιόμαστε. Τι θα λέγατε να σας πω τα αγαπημένα μου πράγματα για το Παρίσι; Ίσως θελήσετε να μετακομίσετε κι εσείς εδώ, ειδικά αν είστε χωροκατακτητικό είδος.

Το σύστημα μεταφοράς είναι υπέροχο. Έχω χρησιμοποιήσει πολύ το μετρό. Υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες χαρακτήρες τριγύρω, αν και έχουν αρχίσει να καθαρίζουν τα βαγόνια πιο τακτικά με χημικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που, αν κρίνω από τους λεκέδες, υποθέτω ότι δεν ήταν πάντα έτσι. Τώρα το βλέμμα μου πλανιέται πιο μακριά και σκέφτομαι να πηδήξω σύντομα σε ένα Thalys. Ακούω ότι οι Βρυξέλλες είναι πολύ ωραίες αυτή την εποχή.

Κοριοί και balllyhoo!

Παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει, οι κοριοί δεν έλκονται από τη βρωμιά. Αυτά είναι fake news! Μας αρέσει η ζέστη και, ε, το αίμα. Έτσι, η βρωμιά του Παρισιού ήταν κάτι σαν σοκ. Υπάρχουν αρουραίοι παντού.

Το Παρίσι έχει φυσικά μια περίπλοκη σχέση με τους αρουραίους (τουλάχιστον σύμφωνα με ένα ντοκιμαντέρ που είδα με το όνομα « Ρατατούιγ »).

Τα τρωκτικά ήταν υπεύθυνα για την εξάπλωση της βουβωνικής πανώλης που εξάλειψε σχεδόν τον μισό πληθυσμό της πόλης τον 14ο αιώνα, αλλά αυτοί οι ίδιοι αρουραίοι ήταν θεϊκό δώρο κατά τη διάρκεια της Πολιορκίας του Παρισιού 1870-71, κατά την οποία έγιναν σημαντική διατροφή για τους ντόπιους που πεινούσαν. (μάλλον έχει καλύτερη γεύση από τα escargots!).

View this post on Instagram

A post shared by Coloring (@colorsofsprings)

Μετά είναι το ποτάμι. Ο Σηκουάνας είναι τόσο βρώμικος που έπρεπε να ακυρωθεί μια κολυμβητική εκδήλωση. Βλέπετε, η δυνατή βροχή κάνει το παριζιάνικο αποχετευτικό σύστημα να υπερχειλίσει και να χυθεί στο ποτάμι, μολύνοντάς το με βακτήρια κοπράνων. Γι’ αυτό και το μπάνιο στον Σηκουάνα έχει απαγορευτεί εδώ και έναν αιώνα.

Εκτός όμως από τόσο βρόμικο, το Παρίσι έχει αρχίσει να νιώθει σαν στο σπίτι του. Μπορεί να μείνω και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments