Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Ο Πίτερς… εκτέλεσε χωρίς να εκτελέσει!

Ολυμπιακός: Ο Πίτερς… εκτέλεσε χωρίς να εκτελέσει!
Ο Πίτερς τα πλησίασε. Ίσως όχι στον βαθμό που και ο ίδιος θα ήθελε, αλλά τα πλησίασε. Μετά τα φιλικά της Κύπρου, αναφερθήκαμε στον τρόπο που ο Πίτερς έπιασε σε κατοχές τα catch n’ shoot που του αναλογούσαν, μέσα από την εξαιρετική δουλειά του Ολυμπιακού.

Ο Άλεκ Πίτερς πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και υπέγραψε τη νίκη των Πειραιωτών στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat αναλύει την εμφάνιση του Αμερικανού.

Είναι φορές που το ίδιο το μπάσκετ έρχεται να ανταμείψει τις προσπάθειές σου, τη δουλειά σου, τον κόπο σου. Μηδέν λεπτά σε έναν τελικό Final Four! Ο Άλεκ Πίτερς πέρασε μία ολόκληρη σεζόν στον Ολυμπιακό παίζοντας στη σκιά του Σάσα Βεζένκοβ. Έναν MVP που τα σάρωσε όλα στο διάβα του, μη δίνοντας χώρο στο back up του να καταθέσει στο παρκέ όλα όσα μπορούσε ο ίδιος να κάνει.

Ο Πίτερς τα πλησίασε. Ίσως όχι στον βαθμό που και ο ίδιος θα ήθελε, αλλά τα πλησίασε. Μετά τα φιλικά της Κύπρου, αναφερθήκαμε στον τρόπο που ο Πίτερς έπιασε σε κατοχές τα catch n’ shoot που του αναλογούσαν, μέσα από την εξαιρετική δουλειά του Ολυμπιακού. Για να έρθει το ΟΑΚΑ. Το πρώτο σπουδαίο τεστ των «ερυθρολεύκων» στη νέα τους βερσιόν, που δεν είχε ούτε τον Φαλ, για να δώσει στον Πίτερς μερικά λεπτά ξεκούρασης διά της τεθλασμένης, μιας και άπαντες πήγαν μία θέση πάνω.

Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία στο ΟΑΚΑ με οκτώ νίκες στις τελευταίες εννέα επισκέψεις! EuroLeague: MVP της πρώτης αγωνιστικής ο «διπλός» Άλεκ Πίτερς Εκεί ο Αμερικανός έπιασε τα υψηλότερα στάνταρ απόδοσης που έχει κάνει ως τώρα με τον Ολυμπιακό. Στη δυσκολότερη πίστα και τη στιγμή που πάνω του έχει πέσει το μεγαλύτερο βάρος για την αντικατάσταση, εν μέρει φυσικά αφού Βεζένκοβ δεύτερος δεν υπάρχει, του MVP της περσινής διοργάνωσης.

Ο Πίτερς μέλος της τριάδας του Ολυμπιακού Με τις απουσίες και την κρισιμότητα του παιχνιδιού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε το rotation σε βαθμό ασφυκτικό. Ο Μιλουτίνοφ ανέφερε ότι… του κόπηκαν τα πόδια αλλά τα κουκιά δεν έβγαιναν διαφορετικά για τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του έπρεπε να πάει με τους πιο έτοιμους και πιο έμπειρους από τέτοιες καταστάσεις.

Πρώτα για να επιστρέψει από το -10 που έχτισε νωρίς ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος και ύστερα για να πάρει τελικά το ροζ φύλλο. Ο Πίτερς αποτέλεσε έναν εκ των τριών που δε γινόταν να πάρουν ανάσα. Μαζί με τους Γουόκαπ και Μιλουτίνοφ, έπαιξαν όλο το δεύτερο ημίχρονο και ένα bonus πέντε λεπτών στην παράταση.

Χρόνος για ξεκούραση θα βρεθεί στην Basket League, αφού ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και η κρισιμότητα της αναμέτρησης ήταν τέτοια, που η νίκη των «ερυθρολεύκων» έχει διπλή σημασία, αφού όπως σε κάθε ντέρμπι μεταξύ των, έδωσε… γροθιά στην ψυχολογία του Παναθηναϊκού.

Άπαντες γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο Πίτερς νιώθει καλά για να σκοράρει και αυτός έρχεται μέσα από catch n’ shoot καταστάσεις. Κάτι που όμως δεν είδαμε καθόλου στο ΟΑΚΑ. Ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» δε βρήκε ούτε μία τέτοια εκτέλεση στο παρκέ, παρόλα αυτά κατάφερε να γίνει υπερπολύτιμο γρανάζι, σκοράροντας με οποιονδήποτε άλλον τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς!

Ειδικότερα στο transition, με τον Ολυμπιακό να πιέζει αρκετά την μπάλα και να βρίσκει πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, ο Πίτερς μετατράπηκε σε κύριο εκφραστή των προσπαθειών αυτών, τρέχοντας κάθετα προς το αντίπαλο καλάθι. Από τους 17 του πόντους, οι 8 ήρθαν μέσω αυτής της κατάστασης, όπως και το καλάθι που αναφέραμε, ενώ σκόραρε ένα ακόμα πολύ μεγάλο σουτ, ποστάροντας τον Ερνανγκόμεθ για το 74-79, σχεδόν τρία λεπτά πριν το φινάλε της παράτασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments