Διεθνή

Γερμανία: Απερίφραστα στο πλευρό του Ισραήλ

Γερμανία: Απερίφραστα στο πλευρό του Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Dailysabah.com - Death toll from Israeli attacks on Gaza rises to 181

Καταδίκη της επίθεσης της Χαμάς από τις γερμανικές πολιτικές δυνάμεις.

Την καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας της Χαμάς και την πλήρη υποστήριξη του Ισραήλ εκφράζει η γερμανική πολιτική ηγεσία.

«Η Χαμάς κλιμακώνει τη βία. Καταδικάζω σφοδρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ. Η βία και οι ρουκέτες εναντίον αθώων ανθρώπων πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Το Ισραήλ έχει την απόλυτη αλληλεγγύη μας και το δικαίωμα που απορρέει από το διεθνές δίκαιο να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στην τρομοκρατία».  Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Γερμανίδας υπ. Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ από τους Πρασίνους  μέσω της πλατφόρμας Χ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και τις ανακοινώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου περί «κατάστασης πολέμου» στην χώρα. Μάλιστα οι επιθέσεις της Χαμάς σε ισραηλινά εδάφη έρχονται μια ημέρα μετά τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.  

Μια πρώτη αντίδραση ήρθε και από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, με τον Σοσιαλδημοκράτη επικεφαλής της, Μίχαελ Ροτ, να δηλώνει: «Για μια ακόμη φορά το Ισραήλ και ο λαός του συγκλονίζονται από την παλαιστινιακή τρομοκρατία. Άνθρωποι δολοφονούνται. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα και το καθήκον να προστατεύσει τον εαυτό του και να αναλάβει συνεπή δράση κατά των τρομοκρατών. Το Ισραήλ έχει την απόλυτη αλληλεγγύη μου», συμπληρώνοντας στη συνέχεια το hashtag #IsraelUnderAttack (To Iσραήλ υπό επίθεση).

Και ο εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Χριστιανοδημοκρατών, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, δήλωσε μέσω ανάρτησής του το πρωί του Σαββάτου τα εξής: «Η τρομοκρατία με πυραύλους της Χαμάς εναντίον του άμαχου πληθυσμού στο Ισραήλ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν λόγο. Είναι μόνο αξιοθρήνητη και πρέπει να σταματήσει αμέσως».

Πρέσβης του Ισραήλ στη Γερμανία: “Το Ιράν πίσω από την επίθεση”

Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Γερμανία κατηγόρησε το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από τη σημερινή επίθεση της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ και δεσμεύτηκε ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

“Θα κάνουμε τα πάντα, όχι μόνο για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά επίσης και για να τιμωρήσουμε όλους τους υπεύθυνους”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Ρον Πρόσορ.

Η ηγεσία της Χαμάς έλαβε την απόφαση να επιτεθεί στο Ισραήλ απρόκλητα, είπε, προσθέτοντας ότι και το Ιράν ευθύνεται.

“Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι το Ιράν βρίσκεται από πίσω”, εκτίμησε ο πρέσβης και σχολίασε ότι η Τεχεράνη κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την περιοχή σε πόλεμο.

Ο Πρόσορ έκανε λόγο για μια “τερατώδη” επίθεση εις βάρος αμάχων και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

“Ρουκέτες εκτοξεύονται αδιάκοπα, σπίτια καίγονται και πολίτες συλλαμβάνονται όμηροι. Ο λαός της Γάζας πρέπει να γνωρίζει ότι η ηγεσία της Χαμάς έλαβε πράγματι την απόφαση και θα είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει τώρα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments