Οικονομία

Τσακλόγλου για ελεγκτικό συνέδριο και συντάξεις δικαστικών: «Θα καταβληθούν σε όσους δικαιώθηκαν»

Τσακλόγλου για ελεγκτικό συνέδριο και συντάξεις δικαστικών: «Θα καταβληθούν σε όσους δικαιώθηκαν»

Πηγή Φωτογραφίας: [361044] 8ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 4η ΗΜΕΡΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, έκανε αναφορά στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις των δικαστικών και ξεκαθάρισε ότι αυξήσεις θα καταβληθούν σε αυτούς που προσέφυγαν και δικαιώθηκαν.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου πέρα από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις των δικαστικών, μίλησε σήμερα (7.10.2023) στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και για τις αυξήσεις στους μισθούς που θα δουν οι πολίτες από 1η Ιανουαρίου 2024, αλλά και για το τι θα γίνει με τις επικουρικές συντάξεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας μίλησε αρχικά για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά στους δικαστές και στις αναδρομικές συντάξεις τους.

«Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση της κυβέρνησης και του κ. Κωστή Χατζηδάκη. Για εκείνους που έχουν προσφύγει, και για ό,τι έχει αποφασίσει το ελεγκτικό συνέδριο, σε αυτούς θα καταβληθούν. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία λαμβάνοντας υπόψιν τις δύο αυτές παραμέτρους, δηλαδή ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά από την άλλη πλευρά να έχουμε και τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο», ανέφερε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου.

«Δεν υπάρχει γενίκευση του μέτρου. Η απόφαση περιορίζεται στους δικαστές. Οι δικαστές βρίσκονται στην υψηλότερη μισθολογική κλίμακα από τους δημοσίους υπαλλήλους. Εφόσον η σύνταξη είναι παρακολούθημα του μισθού που παίρνουμε έτσι και οι συντάξεις τους είναι μεγαλύτερες από των υπολοίπων», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments