Ελλάδα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες – Πώς και πού ψηφίζουμε

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες – Πώς και πού ψηφίζουμε

Πηγή Φωτογραφίας: protodikeio-lefkadas.gov.gr

Ξεκίνησε η εκλογική αναμέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ημέρα που επιλέγουμε τους ανθρώπους που θα διοικήσουν τους 332 δήμους και τις 13 περιφέρειας της χώρας έφτασε. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023 και θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 19:00 το απόγευμα.

Την ψήφο μας διεκδικούν 1.211 συνδυασμοί και περισσότεροι από 152.000 υποψήφιοι. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες εκλέγονται όσοι έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος, ενώ Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος.

Για την εκλογή από τον πρώτο γύρο απαιτείται ποσοστό 43,1%, ενώ για να μπει ένας συνδυασμός στην κατανομή εδρών θα πρέπει να έχει λάβει τουλάχιστον 3%. Όπου απαιτηθεί θα στηθούν επαναληπτικές κάλπες, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Μία εικόνα για τα αποτελέσματα των περιφερειών θα έχουμε γύρω στις 21:30.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Στους Δήμους ανάλογα με τον πληθυσμό βάζουμε έως 4 σταυρούς, ενώ για την εκλογή Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων έως 2. Δείτε εδώ αναλυτικά.

Το πού θα ψηφίσετε μπορείτε να το δείτε στη σελίδα «Μάθε πού ψηφίζεις» του gov.gr.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments