Διεθνή

Κίνα: Δηλώνει “βαθιά ανήσυχη” για τις συγκρούσεις

Κίνα: Δηλώνει “βαθιά ανήσυχη” για τις συγκρούσεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Franceinfotv.fr - Attaque du Hamas contre Israël

Το Πεκίνο αποφεύγει να καταδικάσει ρητά την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση.

Η Κίνα δήλωσε σήμερα «βαθιά ανήσυχη» για τις συγκρούσεις, που έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και έκανε έκκληση σε όλες τις πλευρές για «αυτοσυγκράτηση».

«Η Κίνα ανησυχεί βαθιά για την τωρινή κλιμάκωση των εντάσεων και της βίας μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ψύχραιμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προχωρήσουν σε κατάπαυση πυρός άμεσα, να προστατεύσουν τους αμάχους και να εμποδίσουν μια νέα επιδείνωση της κατάστασης», ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Η Κίνα φαίνεται, λοιπόν, να τηρεί ουδέτερη στάση στον εξελισσόμενο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Γάζας καθώς κάλεσε να μην κλιμακωθούν περαιτέρω οι εντάσεις και δεν δήλωσε στήριξη για καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Θυμίζουμε, ότι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς έχει ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά του Ισραήλ με εκτοξεύσεις χιλιάδων ρουκετών και χερσαίες επιχειρήσεις ενόπλων ομάδων που έχουν διεισδύσει σε ισραηλινές πόλεις φορώντας στολές του ισραηλινού στρατού (IDF) και βάλλουν κατά πολιτών. Ο IDF έχει κινητοποιηθεί και διεξάγει επιχειρήσεις εκκαθάρισης των οικισμών από τους τρομοκράτες και επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments