Πολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Επιδόσεις-έκπληξη για το ΚΚΕ στις Περιφέρειες [vid]

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Επιδόσεις-έκπληξη για το ΚΚΕ στις Περιφέρειες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364107] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ (EUROKINISSI)

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Πρωτούλης άφησε πίσω του τον Γιάννη Σγουρό και βρέθηκε πολύ κοντά στον δεύτερο, Γιώργο Ιωακειμίδη

Εντυπωσιακή καταγραφή στον σημερινό, πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίζει το ΚΚΕ, καθώς «απείλησε» τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες, αφήνοντας μάλιστα πίσω την Κουμουνδούρου σε επιμέρους περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Αθηναίων, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, κατέλαβε την τέταρτη θέση με ποσοστό 12,61% και με διαφορά σχεδόν μίας μονάδας από τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε ποσοστό 13,48%.

Ακόμη καλύτερες επιδόσεις σημείωσε το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, συγκέντρωσε ποσοστό 14,05%, αφήνοντας τέταρτο τον Γιάννη Σγουρό από το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,12%. Ακόμη εντυπωσιακότερο γίνεται το ποσοστό του ΚΚΕ, με δεδομένο ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, ήρθε δεύτερος με ποσοστό μόλις 15,97%.

Ηχηρή, επίσης, ήταν η παρουσία του ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, όπου το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης υπό τον Διονύση Κλαδή συγκέντρωσε ποσοστό 5,78%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τέταρτος με ποσοστό 6,19%.

Τέλος, το ΚΚΕ προπορεύεται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 7,88% έναντι 7,24% του συνδυασμού της Κουμουνδούρου υπό το Γιάννη Μυλόπουλο, στην Κεντρική Μακεδονία.

Το παράδειγμα της Πάτρας

«Φωτεινό παράδειγμα» για τον Περισσό αποτελεί σταθερά ο Δήμος Πατρέων, όπου ο νυν δήμαρχος, προερχόμενος από το ΚΚΕ, Κωνσταντίνος Πελετίδης, συγκέντρωσε ποσοστό 40,92%, έναντι του Κωνσταντίνου Σβόλη, που συγκέντρωσε ποσοστό 25,50%, με την αναμέτρηση να οδηγείται στον δεύτερο γύρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments