Πολιτική

Μητσοτάκης: Μόνο σε μια περιφέρεια η αντιπολίτευση στον 2ο γύρο- Αυτό οδηγεί σε συμπεράσματα

Μητσοτάκης: Μόνο σε μια περιφέρεια η αντιπολίτευση στον 2ο γύρο- Αυτό οδηγεί σε συμπεράσματα

Πηγή Φωτογραφίας: [364131] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Οι πολίτες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ»

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι όπως όλα δείχνουν, η αντιπολίτευση θα έχει παρουσίας τον δεύτερο γύρο μόνο σε μία περιφέρεια.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που εξασφάλισαν την εκλογή τους από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

«Σε ό,τι αφορά στο πολιτικό μήνυμα αυτής της κάλπης, οι πολίτες πιστεύω ότι επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και τις επιλογές που έκανε. Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι, ειδικά στις εκλογές για τους 13 περιφερειάρχες, θα προσδώσουμε ένα σαφές πολιτικό στίγμα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πράγματι, κατ’ ελάχιστον επτά περιφέρειες έχουν κριθεί υπέρ της ΝΔ στον πρώτο γύρο», συνέχισε ο πρωθυπουργός, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά και του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και στα «εξαιρετικά υψηλά ποσοστά που εξασφάλισαν περιφερειάρχες όπως στη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο… πολύ υψηλότερα των κομματικών ποσοστών της ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη πως «φαίνεται ότι μόνο σε μία περιφέρεια η αντιπολίτευση θα έχει παρουσία στον δεύτερο γύρο και αυτό πιστεύω μας οδηγεί σε συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα».

Ανεξάρτητα από την πολιτική διάσταση που έδωσε η Νέα Δημοκρατία στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, «είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με κάθε περιφερειάρχη και κάθε δήμαρχο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν περιφέρειες που προέρχονταν από τη ΝΔ χωρίς να έχουν επίσημη στήριξη. Να ρωτήσετε τα άλλα κόμματα, ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ γιατί κατάφεραν να έχουν μόνο σε μια περιφέρεια παρουσία σε δεύτερο γύρο», κατέληξε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments