Πολιτική

O ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε καμία Περιφέρεια και κανέναν μεγάλο δήμο [vid]

O ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε καμία Περιφέρεια και κανέναν μεγάλο δήμο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργούν στην Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς σε καμία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι υποψήφιοι που υποστηρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε καμία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι υποψήφιοι που υποστηρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο, πλην Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργούν στην Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς σε καμία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι υποψήφιοι που υποστηρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο, ή σε αρκετές από αυτές δεν πλασαρίστηκαν ούτε κάν στην δεύτερη θέση. Αντίστοιχη είναι και οι εικόνα στους δήμους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κερδίζει κανέναν μεγάλο δήμο. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την πρώτη εκλογική ήττα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μετά την εκλογή του έκανε περιοδείες για την σήτριξη υποψηφίων, ενώ μία ημέρα πριν τις εκλογές κάλεσε τον κόσμο να καταψηφίσει τους «εκλεκτούς της ΝΔ».

Το μήνυμα του Κασσελάκη πριν τις εκλογές

«Έχετε δει την αλυσίδα του μπλε κράτους από την κεντρική κυβέρνηση μέχρι τις περιφέρειες, μέχρι τους δήμους. Έχετε δει αλαζονεία, κακοδιαχείριση, έχετε δει χαστούκια. Η Ελλάδα δικαιούται καλύτερα. Δικαιούται ανθρώπους από την κοινωνία, από την εργασία, με καινούριες, σύγχρονες, προοδευτικές ιδέες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει υποστηρίξει πολλούς τέτοιους υποψηφίους. Αλλά η επιλογή είναι δική σας. Να επιλέξετε τι ζωή θέλετε. Στείλτε ένα μήνυμα αύριο, ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα της αλαζονείας, της αμέλειας και της ατιμωρησίας. Και στον β’ γύρο θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα στηρίξουμε τον προοδευτικό υποψήφιο σε κάθε περίπτωση», ήταν το μήνυμά του. 

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο υποψήφιος υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Ηλιόπουλος συγκέντρωσε 6,13% και κατετάγη τέταρτος.

Στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Ιωακειμίδης συγκέντρωσε μόλις 15,84% και έχασε από τον πρώτο γύρο από τον υποψήφιο της ΝΔ, Νίκο Χαρδαλιά που συγκέντρωσε 46,43%.

Στο Βόρειο Αιγαίο η υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Χιχλάκα συγκέντρωσε 10,99% και κατάλβε την τέταρτη θέση μετα τον Αλκιβιάδη Στεφανή, Κωνσταντίνο Μουτζούρη και Αγλαϊα Κυρίτση (ΚΚΕ).

Στην Δυτική Ελλάδα, ο υποψήφιος υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Καρπέτας συγκέντρωσε 11,43%, κάτω από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Σκιαδαρέση και τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στην Δυτική Μακεδονία, η υποψήφια υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ Γεωργία Ζαμπιλιάδου συγκέντρωσε 20,72% και κατετάγη τρίτη.

Στην Ήπειρο ο Ιωάννη Στέφος, που συγκέντρωσε 12,34% έχασε από τον Αλέκο Καχριμάνη από την πρώτη Κυριακή.

Μόνο στη Θεσσαλία ο υποψήφιος υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουρέτας που συγκέντρωσε 34% κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο απέναντι τον νυν Περιφερειάρχη Κώστα Αγοράστό.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο υποψήφιος υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος συγκέντρωσε 16,38% και έμειν στην τρίτη θέση.

Στην Κεντρική Μακεδονία ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μυλόπουλος κατετάγη 4ος με ποσοστό 7,21%.

Στην Κρήτη ο Σπύρος Δανέλλης συγκέντρωσε 11,21% απέναντι στο «φαινόμενο» Σταύρο Αρναουτάκη που συγκέντρωσε 78,19%

Στο Νότιο Αιγαίο η Χρυσούλα Καραγιάννη κατατάγη τρίτη με ποσοστό 10,95% και στην Πελοπόννησο ο Μανώλης Κάκαρης επίσης τρίτος με ποσοστό μόλις 8%.

Στην Στερά Ελλάδα ο Απόστολος Γκλέτσος συγκέντρωσε 25,12% αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, καθώς ο νυν Περιφερειάρχης επανεξελέγη με πσοστό 48,1%

Ακόμα και στους μεγάλους δήμους, ο Κώστας Ζαχαριάδης δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο στον δήμο Αθηναίων καθώς συγκέντρωσε 13,39% και κατέλαβε την τρίτη θέση. Στην Πάτρα επίσης ο υποψήφιος υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Αϊβάλης κατέλαβε την τρίτη θέση με 18,46%. Στη Θεσσαλονίκη ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Πέγκας έμεινε εκτός δεύτερου γύρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments