Αθλητισμός

Ο «βράχος» Σαλιμπά, έσβησε και τον Χάαλαντ [vid]

Ο «βράχος» Σαλιμπά, έσβησε και τον Χάαλαντ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: : Daniel Hambury | Συντελεστές: EPA, Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να πάρουν το μεγάλο «τρίποντο» απέναντι στους «πολίτες» (1-0), ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή της Premier League μαζί με την Τότεναμ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν εντελώς «αθόρυβος» απέναντι στην Άρσεναλ, για το οποίο... ευθύνεται αποκλειστικά ο Γουίλιαμ Σαλιμπά.

Ένα γκολ του Μαρτινέλι στα τελευταία λεπτά ήταν αυτό που έκρινε το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Premier League ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να πάρουν το μεγάλο «τρίποντο» απέναντι στους «πολίτες» (1-0), ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή της Premier League μαζί με την Τότεναμ.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την τεράστια νίκη «έπαιξε» ο Γουίλιαμ Σαλιμπά. Για την ακρίβεια, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ήταν κομβικός για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, «σβήνοντας» από το πρώτο, μέχρι και το τελευταίο λεπτό τον killer, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Τόσο τα στατιστικά του ίδιου του Σαλιμπά, όσο και αυτά του Χάαλαντ από τη χθεσινή αναμέτρηση, αποδεικνύουν ότι ο 24χρονος στόπερ ήταν ο λόγος που ο Νορβηγός επιθετικός δεν… ακούστηκε καθόλου στο «Έμιρεϊτς» σύμφωνα με την gazzetta.gr

Σε αυτά τα πρώτα οκτώ παιχνίδια στην Premier League, κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να «ρίξει» ντρίμπλα στον Σαλιμπά. Μάλιστα, το κατόρθωμα του γίνεται πιο εντυπωσιακό εάν μπει μέσα στην εξίσωση και το γεγονός ότι ο Γάλλος έχει υποπέσει σε φάουλ μόλις δύο φορές.

«Έσβησε» και τον Χάαλαντ

Η εμφάνιση του Σαλιμπά απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν από… άλλον πλανήτη. Ο Γάλλος ήταν «βράχος» και κατάφερε να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του με τη σιγουριά του στα μετόπισθεν.

Ο 24χρονος κατάφερε να κερδίσει όλες τις μονομαχίες που έδωσε με τους αντιπάλους του, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση και με ποσοστό 97% στις μεταβιβάσεις του. Παράλληλα δεν δέχτηκε ούτε μια ντρίπλα, ενώ κατάφερε να μείνει «καθαρός» σε όλο το 90λεπτο, χωρίς να κάνει κάποιο φάουλ.

Οι αριθμοί του Έρλινγκ Χάαλαντ επαληθεύουν και την εμφάνιση του Σαλιμπά. Ο Νορβηγός έκανε ένα από τα χειρότερα του παιχνίδια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μια φορά τον Ραγιά, έχοντας 0 expected goals!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments