Διεθνή

ΔΝΤ: Νωρίς για υπολογισμό των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου

ΔΝΤ: Νωρίς για υπολογισμό των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Xinhuanet.com

Το ΔΝΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Γάζα και ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί οποιαδήποτε οικονομική επίπτωση.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τις απώλειες ζωής. Παρακολουθούμε στενά αυτήν την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για τις οικονομικές συνέπειες.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπέζαλελ Σμότριτς είπε ότι έδωσε εντολή στους επικεφαλής των τμημάτων του υπουργείου να παράσχουν γρήγορα τους προϋπολογισμούς που απαιτούνται για τη διαχείριση του πολέμου.

Η Τράπεζα του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εκτιμηθεί η οικονομική ζημιά από τη σύγκρουση, αλλά επεσήμανε ότι ένας πόλεμο 50 ημερών με τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα το 2014, προκάλεσε ζημιές 3,5 δισεκατομμυρίων σέκελ, ή 0,3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Η κεντρική τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη 3% το 2023 και το 2024.

Τα σχολεία έκλεισαν, πολλές εταιρείες έδωσαν άδεια στους εργαζόμενους και τα περισσότερα καταστήματα εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία έκλεισαν.

Η Ένωση Κατασκευαστών του Ισραήλ δήλωσε ότι τα εργοστάσια εξακολουθούν να εργάζονται παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει φόβος έλλειψης τροφίμων και άλλων βασικών προϊόντων.

«Όλες οι εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο το δυνατόν περισσότερο παρά τις δύσκολες συνθήκες έκτακτης ανάγκης, τους πυραύλους και την επακόλουθη έλλειψη εργαζομένων», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Ρον Τόμερ. «Χάρη στην παραγωγική ανεξαρτησία του Ισραήλ… ακόμη και σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, οι κάτοικοι του Ισραήλ δεν θα στερηθούν τίποτα».

Η Intel Corp, ο μεγαλύτερος εργοδότης και εξαγωγέας του Ισραήλ, αρνήθηκε να πει εάν επηρεάστηκε η παραγωγή chip.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο Ισραήλ και λαμβάνουμε μέτρα για να προστατέψουμε και να υποστηρίξουμε τους εργαζομένους μας», είπε ένας εκπρόσωπος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments