Nέα της αγοράς

Άλμα έως 5% στο πετρέλαιο μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Άλμα έως 5% στο πετρέλαιο μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν με άνοδο της τάξης του 4,7% μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το σαββατοκύριακο

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν με άνοδο της τάξης του 4,7% μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το σαββατοκύριακο

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν με άνοδο της τάξης του 4,7% μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το σαββατοκύριακο, που εγείρει ανησυχίες για τις συνέπειες όσον αφορά την παραγωγή και τον εφοδιασμό στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, πλούσια σε μαύρο χρυσό.

Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Brent κατέγραψε αλματώδη αύξηση (+4,7%) στα 86,65 δολάρια το βαρέλι, λίγη ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών στις ασιατικές αγορές εμπορευμάτων, και λίγο μετά το μεσημέρι βρίσκεται στα 87,24 δολάρια με άνοδο 3,16%, ενώ αυτή του βαρελιού του West Texas Intermediate κινείται με άνοδο 3,45% στα 85,65 δολάρια το βαρέλι.

Πάντως, παρά την άνοδο στις τιμές του αργού, οι αναλυτές πιστεύουν ότι πρόκειται για μια σπασμωδική αντίδραση και πιθανότατα προσωρινή.

“Για να έχει αυτή η σύγκρουση μόνιμο και ουσιαστικό αντίκτυπο στις αγορές πετρελαίου, θα πρέπει να υπάρξει διαρκής μείωση της προσφοράς ή της μεταφοράς πετρελαίου”, δήλωσε ο Vivek Dhar, διευθυντής έρευνας για τα μεταλλευτικά και ενεργειακά εμπορεύματα της Commonwealth Bank.

“Διαφορετικά, και όπως έχει δείξει η ιστορία, η αντίδραση της τιμής του πετρελαίου τείνει να είναι προσωρινή και εύκολα να ξεπερνιέται από άλλες δυνάμεις της αγοράς”, τόνισε ο ίδιος. Η σύγκρουση δεν θέτει άμεσα σε κίνδυνο κάποια σημαντική πηγή προμήθειας πετρελαίου, πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments