Nέα της αγοράς

Deal Μπάρμπα Στάθη – Elvida ανοίγει νέους δρόμους στην κατάψυξη

Deal Μπάρμπα Στάθη – Elvida ανοίγει νέους δρόμους στην κατάψυξη

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/ Μπάρμπα Στάθης - Barba Stathis

Η Elvida που έχει σημαντική παρουσία τα τελευταία χρόνια τόσο στα εγχώρια ψητοπωλεία, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει και τις εξαγωγές, επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στα ελληνικά σούπερ μάρκετ μέσα από το ισχυρό δίκτυο και την κυριαρχική παρουσία της Μπάρμπα Στάθης στα κατεψυγμένα τρόφιμα.

Σε συμφωνία που αλλάζει αρκετά τα δεδομένα και τον παραδοσιακό προσανατολισμό της Μπάρμπα Στάθης – δεδομένου ότι σχετίζεται με το κρέας – από τη μία πλευρά και από την άλλη προσφέρει προοπτικές για την επέκταση της παρουσίας της στην εγχώρια αγορά για την εταιρεία επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος και παραγώγων του, Evlida Foods, προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr οι δύο πλευρές. Η συμφωνία αφορά στη διανομή της νέας σειράς προϊόντων κατάψυξης της Elvida από τον Μπάρμπα Στάθη. Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει κωδικούς όπως γύρο, κεμπάπ και μπιφτέκια.

Η Elvida που έχει σημαντική παρουσία τα τελευταία χρόνια τόσο στα εγχώρια ψητοπωλεία, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει και τις εξαγωγές, επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στα ελληνικά σούπερ μάρκετ μέσα από το ισχυρό δίκτυο και την κυριαρχική παρουσία της Μπάρμπα Στάθης στα κατεψυγμένα τρόφιμα. Το κοινό που έχουν οι δύο επιχειρήσεις είναι ότι τα προϊόντα τους αποτελούν κωδικούς που τοποθετούνται στην κατάψυξη. Η Elvida τοποθετείται στην αγορά λιανικής με τη μάρκα Nostimost στον τομέα της κατάψυξης καθώς και με τη μάρκα Devesa στα νωπά προϊόντα κρέατος.

Διαρκώς αναπτυσσόμενη η Elvida τα τελευταία χρόνια

H εταιρεία κρέατος που ανήκει στον ομογενή επιχειρηματία, Θωμά Ζύμνη κατά πλειοψηφικό ποσοστό αποτελεί μία αναπτυσσόμενη οντότητα τα τελευταία χρόνια, με κύκλο εργασιών 35 εκατομμυρίων ευρώ το 2022 έναντι 26,67 εκατομμυρίων ευρώ το 2021. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 683,6 χιλιάδες ευρώ, έναντι 918,3 χιλιάδων ευρώ το 2021.

Ο Θωμάς Ζύμνης εξαγόρασε την Elvida από fund της Global Finance – επικεφαλής του είναι ο Άγγελος Πλακόπιτας – το 2006. Η Global Finance είχε αποκτήσει προηγουμένως την εταιρεία από τους επιχειρηματίες Χάρη Δαυίδ και Τζόε Μοδιάνο. Ο Θ. Ζύμνης μεγάλωσε στην Αργεντινή και γνωρίζει αρκετά καλά τον τομέα των κρεάτων. Πρόσφατα προέβη στη σύσταση της εταιρείας, Masmar Α.Ε. με αντικείμενο το real estate και την τουριστική αξιοποίηση καταλυμάτων.

Κυριαρχία του Μπάρμπα Στάθη στην κατάψυξη Από την πλευρά του ο Μπάρμπα – Στάθης αποτελεί κυρίαρχη δύναμη στον τομέα των κατεψυγμένων τροφίμων και ειδικότερα στα λαχανικά αλλά και στη ζύμη, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει τον βηματισμό του και στα έτοιμα γεύματα. Το 2022 σε επίπεδο ομίλου κατάφερε να αυξήσει το τζίρο του κατά 20% και συγκεκριμένα κατά 34,2 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας στα 205,5 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο EBITDA η μεγαλύτερη επιχείρηση κατεψυγμένων τροφίμων στην Ελλάδα άγγιξε τα 28,7 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 7,7% σε σύγκριση με το 2021 παρά τα αυξημ ένα κόστηπου παρουσιάστηκαν σε επίπεδο ενέργειας, μεταφορικών αλλά και σε επίπεδο πρωτογενούς τομέα. Θα θυμίσουμε ότι εκτός από τον τομέα των κατεψυγμένων λαχανικών και γευμάτων, η Μπάρμπα Στάθης δραστηριοποιείται και στις κατεψυγμένες ζύμες με τις εταιρείες Αραμπατζής-Ελληνική Ζύμη και Χρυσή Ζύμη (Άλεσις ΑΒΕΕ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments