Πολιτική

Άδωνις: Μεγάλη νίκη της ΝΔ το εκλογικό αποτέλεσμα

Άδωνις: Μεγάλη νίκη της ΝΔ το εκλογικό αποτέλεσμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, φέρνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα την περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι και η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει σαφή θέση στο Β. Αιγαίο»

Το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης συνιστούν μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν παραλείπει να καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ανοιχτή και δημόσια θέση εν όψει του δεύτερου γύρου στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, φέρνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα την περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι και η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

«Η νίκη στην περιφέρεια Αττικής φέρει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη», υποστηρίζει ο Άδωνις, αφού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «αποφάσισε να αλλάξει τον κ. Πατούλη εν κινήσει, πριν από δυο μήνες, και το ποσοστό είναι υψηλότερο από τις προηγούμενες εκλογές. Η υποψηφιότητα Χαρδαλιά είναι μια κομματική υποψηφιότητα. Ο κ. Χαρδαλιάς είναι πρώην υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα στέλεχος του κόμματος της ΝΔ, ένας άνθρωπος βγαλμένος από τα σπλάχνα του κυβερνώντος κόμματος.

«Βέβαια», σπεύδει να διευκρινίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «πρόκειται και για μια προσωπική νίκη του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έκανε μια πολύ ωραία προεκλογική καμπάνια και κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Και σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο κ. Πατούλης δεν πήγε κόντρα, αλλά στήριξε ουσιαστικά την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά. Έτσι, η παράταξή μας εξέπεμψε ένα κλίμα ενότητας στην Αττική και οι πολίτες το επιβράβευσαν αυτό».

Αναφερόμενος, δε, στον εκλογικό στόχο του κυβερνώντος κόμματος για τις 13 περιφέρειες, ο υπουργός επισημαίνει πως «η μόνη περιφέρεια που μπορεί να χάσει η Νέα Δημοκρατία είναι η Θεσσαλία. Ο κύριος Αγοραστός έχει αντίπαλο προερχόμενο από την αντιπολίτευση, τον κύριο Κουρέτα. Και σε όλες τις άλλες περιφέρειες, όπου θα υπάρξει δεύτερος γύρος, έχουμε τον υποψήφιο της ΝΔ και έναν υποψήφιο που ήταν ΝΔ στο παρελθόν. Πρόκειται για στελέχη που ανήκουν στην κεντροδεξιά παράταξη. Άρα, έχουμε μια μεγάλη νίκη της ΝΔ, η οποία βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του κεντρικού εκλογικού στόχου της».

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας δεν ξεχνά να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ προ των πολιτικών ευθυνών του στο Βόρειο Αιγαίο, δεδομένου ότι «θα υπάρξει δεύτερος γύρος ανάμεσα στον κ. Στεφανή, ο οποίος είναι ο υποψήφιος της ΝΔ, και τον κ. Μουντζούρη. Στο ψηφοδέλτιο του κ. Μουτζούρη έχει ενταχθεί όλη η  άκρα δεξιά. Δηλαδή Κασιδιάρης και Σπαρτιάτες στηρίζουν το ψηφοδέλτιό του».

«Τώρα, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο;», ρωτά ο Άδωνις Γεωργιάδης, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα νίψει τας χείρας του ή θα πει ανοιχτά και καθαρά ότι θα υποστηρίξει τον κ. Στεφανή; Το ενδιαφέρον είναι λοιπόν πολιτικό. Το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό και καλείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει ξεκάθαρη θέση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments