Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να επέμβει ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις Μπέου

ΣΥΡΙΖΑ: Να επέμβει ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις Μπέου

Πηγή Φωτογραφίας: [364104] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στη δήλωσή του μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, είχε σχολιάσει για το θέμα ότι παροτρύνει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση μετά το χθεσινό, χυδαίο ομοφοβικό σχόλιο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελλακη, στο πλαίσιο της ομιλίας του μετά την επανεκλογή του στη δημαρχία της πόλης. 

«Εμείς περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν. 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για τη ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη).

Εμείς θεωρούνε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4215/ 2014 για τη ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει ο Αμβρόσιος.

Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως», αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωσή του μετά τα εκλογικά αποτελέσματα είχε σχολιάσει για το θέμα ότι παροτρύνει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments