Αθλητισμός

Η «καλύτερη μεταγραφή» του Ολυμπιακού, ακόμη δεν έχει παίξει… [vid]

Η «καλύτερη μεταγραφή» του Ολυμπιακού, ακόμη δεν έχει παίξει… [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363123] ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΡΙΤΣΑΡΝΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οσα λέγονται στο Ρέντη για τον Ομάρ Ρίτσαρντς, αγγίζουν το όριο της υπερβολής. Αλλά μπορεί και όχι. Ο Αγγλος μπακ ξεπέρασε το μυϊκό πρόβλημα που αντιμετώπισε, θέτει εαυτόν στη διάθεση του Μαρτίνεθ. Και όλοι περιμένουν να τον δουν.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την απόκτηση αριστερού μπακ. Από το ταμείο βγήκαν 4.500.000 ευρώ για την αγορά του κορυφαίου μπακ που αγωνιζόταν έως το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Του Φρανσίσκο Ορτέγκα. Ενός ποδοσφαιριστή που ήδη αρχίζει να δείχνει τις σπουδαίες δυνατότητές του, καθώς ξεκίνησε να προσαρμόζεται και να επιβεβαιώνει πως αξίζει θέση στην 11άδα και γενικώς στις βασικές επιλογές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Εως τώρα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε δύο επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Κίνι βασικό. Και συνεχίζεται με τον Ισπανό να έχει ρόλο σημαντικό στα πλάνα του προπονητή του. Αλλά είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Ορτέγκα είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τη θέση του εν δυνάμει βασικού στους Ερυθρόλευκους. Είναι ο παίκτης που έχει ήδη αρχίσει να δίνει το κάτι ξεχωριστό στους Πειραιώτες. Και για αυτόν τον λόγο δικαιούται κάθε λεπτό συμμετοχής που κερδίζει.

Ωστόσο, το καλοκαίρι που πέρασε ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή, που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον σύλλογο έως το φινάλε του δρόμου. Ναι, το όνομα του Ομάρ Ρίτσαρντς δεν έχει προκαλέσει «ντόρο» τους τελευταίους μήνες. Και αυτό, επειδή ο Αγγλος ακραίος αμυντικός ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να βρει ρυθμό, να επιστρέψει μετά από σχεδόν 15μηνη αποχή από τη δράση, λόγω ενός όχι τόσο σοβαρού, όσο… επίμονου τραυματισμού στο πόδι.

Το ρεπορτάζ από το Ρέντη αναφέρει ξεκάθαρα πως το πρόβλημα που άφησε τον 25χρονο αμυντικό εκτός για τόσο μεγάλο διάστημα, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Μάλιστα, με βάση την εικόνα που έδειχνε ο Ρίτσαρντς στις προπονήσεις στο Ρέντη, θεωρούνταν απλά θέμα χρόνου να κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Και θα την είχε ήδη κάνει, εάν πριν από περίπου 10 ημέρες «πλήρωνε» τη μεγάλη αποχή από την αγωνιστική δραστηριότητα.

Αρχικά, ταλαιπωρήθηκε από ένα τσίμπημα στη γάμπα, το οποίο το ξεπέρασε. Φόρτσαρε ακόμη περισσότερο, σε σημείο η φυσική του κατάσταση να τον καθιστά έτοιμο να παίξει. Αλλά η απουσία ρυθμού, προκαλεί ζητήματα μυϊκά. Ετσι, προ δεκαημέρου προέκυψε μια σύσπαση στον τετρακέφαλο. Το ιατρικό και τεχνικό επιτελείο την πρόλαβε και δεν έγινε θλάση. Όλα δείχνουν ότι από αυτή την εβδομάδα ο Ρίτσαρντς θα μπει και πάλι σε φουλ ρυθμό προπονήσεων.

Με όλους στο Ρέντη, να στοιχηματίζουν. Πως μόλις τον δούμε να αγωνίζεται. Μόλις φορέσει τα ερυθρόλευκα σε παιχνίδι του Ολυμπιακού, θα δούμε έναν παίκτη που θα προκαλέσει… σοκ. Καθώς το επίπεδό του είναι τρομερό. Επίπεδο ενός παίκτη που πριν αποκτηθεί με 10.000.000 € από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, είχε 17 συμμετοχές με την Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 2021-22!

Οσοι έχουν εικόνα από τον Ρίτσαρντς αυτό το διάστημα που βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, μιλούν για τον «καλύτερο παίκτη που έχει αποκτηθεί στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού». Μπορεί να υπερβάλουν; Μπορεί. Αλλά το ενδιαφέρον που προκύπτει για τον εν λόγω παίκτη είναι πως τα καλά λόγια δεν προέρχονται από έναν συμπαίκτη του ή ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου. Αλλά από όλους. Και άπαντες περιμένουν να τον δουν να μπαίνει στο γήπεδο. Πιθανότατα και ο ίδιος να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα Β, όπως ο Μπιανκόν.

Εάν όλα πάνε καλά και βάσει του προγράμματος που έχει καταρτίσει ο Ολυμπιακός για την επάνοδό του, ο Ομάρ Ρίτσαρντς είναι πιθανό να αρχίσει σιγά σιγά να δείχνει γιατί οι συμπαίκτες του και οι άνθρωποι της ομάδας στάζουν μέλι κάθε φορά που αναφέρονται στο πρόσωπό του. Με εκείνο το «θα δεις μόλις ξεκινήσει να παίζει…» να ιντριγκάρει. Καθώς εάν δίπλα στο «όπλο» που ονομάζεται Φρανσίσκο Ορτέγκα, τοποθετηθεί ένα εξίσου καλό (ή ακόμη καλύτερο, όπως υποστηρίζουν πολλοί), η βελτίωση της ποιότητας θα υποστεί μια πολύ σοβαρή αναβάθμιση.

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments