Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Χρειάστηκαν μόλις τέσσερα επίσημα ματς… [vid]

Παναθηναϊκός: Χρειάστηκαν μόλις τέσσερα επίσημα ματς… [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364149]BASKET LEAGUE 2023- 2024 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Από τις βαρύγδουπες δηλώσεις των Αταμάν, Σλούκα και όχι μόνο και την… «κατάκτηση της Ευρωλίγκας» το καλοκαίρι, στην σκληρή πραγματικότητα και τον «τελικό» με την Μπάγερν…

Και τώρα, μετά από μόλις τέσσερα επίσημα ματς, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό, τον διασυρμό στο Σούπερ Καπ και το μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, ο Αταμάν και άπαντες στον Παναθηναϊκό «προσγειώθηκαν στη γη». Μετά από ένα καλοκαίρι που ο Παναθηναϊκός είχε ήδη… κατακτήσει την Ευρωλίγκα (δεν το συζητάμε για τις εγχώριες διοργανώσεις), είχε «διαλύσει» τον μεγάλο του αντίπαλο Ολυμπιακό και έραβε το ένα αστέρι μετά το άλλο, ήρθε η σκληρή πραγματικότητα.

Στα λόγια όλα είναι εύκολα. Οι πράξεις είναι το θέμα. Και πολύ γρήγορα ο Αταμάν αλλά και βασικοί παίκτες του όπως ο Σλούκας κατάλαβαν πως είναι… καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Στην τελικά «μίλα» στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από το καλοκαίρι μια μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει δυναμικά μετά από δύο χρόνια απόλυτης κυριαρχίας του Ολυμπιακού. Και κυρίως μετά από τόσα χρόνια απουσίας από τα υψηλά σκαλοπάτια της Ευρωλίγκας. Από το 2012 έχει να βρεθεί ο Παναθηναϊκός σε Φάιναλ Φορ.

Ξεκίνησε λοιπόν μια δύσκολη προσπάθεια, με 11 νέους παίκτες και έναν προπονητή που έχει κατακτήσει πρόσφατα δύο Ευρωλίγκες και δείχνει ιδανικός για να αλλάξει τα δεδομένα της πράσινης ΚΑΕ. Μόνο που και ο ίδιος ο Αταμάν νόμιζε πως αν αρχίσει τα… mind games και τα μεγάλα λόγια από το καλοκαίρι, πριν καν κάνει την πρώτη της προπόνηση η νέα του ομάδα τότε ο Μπαρτζώκας θα φοβηθεί και ο Ολυμπιακός θα λυγίσει. Οι πράσινοι ακολούθησαν μια άκρως επιθετική τακτική πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες και το… 18-1, με το γρήγορο 2-0 ήρθε να τους προσγειώσει και κυρίως να δημιουργήσει από πολύ νωρίς καταστάσεις μέσα στην ομάδα που σίγουρα δεν τις περίμενε και δεν τις ήθελε ο Αταμάν.

Όσα συνέβησαν χθες στο ΟΑΚΑ είναι ενδεικτικά της κατάστασης. Τα είπε άλλωστε μόνος του ο Αταμάν. Μετά τον Ολυμπιακό και την ήττα από την Ευρωλίγκα όπου φανερώθηκαν ξανά «θέματα» για την ομάδα όπως ο ακραίος εγωισμός του Σλούκα που ήταν ένας από τους λόγους της ήττας μια και στα κρίσιμα τελευταία λεπτά του αγώνα και της παράτασης δεν έπαιξε για την ομάδα αλλά για να νικήσει αυτός τον Ολυμπιακό, ήρθε ο αγώνας με το Μαρούσι για να οδηγήσει σε «έκρηξη» τον Τούρκο προπονητή. Και τα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκός να έχουν από νωρίς σήμερα σε πρώτο πλάνο τους παίκτες.

«Ο Αταμάν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όποιον δεν έχει καταλάβει ποια φανέλα φοράει» αναφέρεται σε αυτά ενώ πλέον τονίζεται ανοικτά πως είτε θα γίνε προσθήκη παίκτη είτε αλλαγή είτε και τα δύο. Το ματς με το Μαρούσι άλλωστε ήταν ενδεικτικό της κατάστασης στην ομάδα όπου ακόμη τίποτα δεν λειτουργεί όπως θα ήθελε ο Αταμάν.

Λογικό καθώς μιλάμε για μια νέα ομάδα, παρότι ο ίδιος ο Αταμάν δεν το δέχεται αυτό όπως άλλωστε δήλωσε. Είναι έξαλλος με τους παίκτες του και προφανώς περιμένει γρήγορα να δει αποτελέσματα μιας ομάδας που ακόμη καλά-καλά δεν ξέρει πως παίζει ο ένας με τον άλλο. Ο Αταμάν προφανώς ξέρει περισσότερα, το ζητούμενο όμως για τον Παναθηναϊκό είναι να βρεθούν οι ρόλοι και κυρίως η ηρεμία για να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Το υλικό το έχει ο Τούρκος για να δουλέψει όπως και την διάθεση της διοίκησης να βοηθήσει και με νέα μεταγραφή.

Είναι όμως ξεκάθαρος ο εκνευρισμός του Αταμάν αλλά και αρκετών βασικών παικτών καθώς αλλιώς τα υπολόγιζαν, στα λόγια, το καλοκαίρι και αλλιώς τα βλέπουν μπροστά τους στην πράξη, στους αγώνες. Και κάπως έτσι; Την Πέμπτη το ματς με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ παίρνει τόσο νωρίς ένα χαρακτήρα «τελικού». Δεν το λέμε εμείς, το λένε ουσιαστικά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ομάδας όπως καταγράφετε στα ρεπορτάζ…

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments