Αθλητισμός

Το άλλο πρόσωπο του Αταμάν και τα πρώτα «δύσκολα» στο «λιμάνι»! [vid]

Το άλλο πρόσωπο του Αταμάν και τα πρώτα «δύσκολα» στο «λιμάνι»! [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Μπήκαμε, λοιπόν, για τα καλά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και το πρώτο τριήμερο με μπασκετική δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα, άφησε υποσχέσεις για μία ενδιαφέρουσα και συναρπαστική σεζόν, που θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο απόντα, τον ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ...

Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον απολογισμό της πρεμιέρας στην Basket League και στέκεται στα «γκάζια» και τις προειδοποιητικές «βολές» του Τούρκου τεχνικού προς τους παίκτες του, καθώς και στην επίδραση της απώλειας Σίκμα στον Ολυμπιακό.

Μπήκαμε, λοιπόν, για τα καλά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και το πρώτο τριήμερο με μπασκετική δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα, άφησε υποσχέσεις για μία ενδιαφέρουσα και συναρπαστική σεζόν, που θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο απόντα, τον ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Από την μία οι απαιτητικές υποχρεώσεις των δύο «αιωνίων αντιπάλων» και το βαρύ τους πρόγραμμα στην Euroleague και από την άλλη η δίψα των υπόλοιπων ομάδων για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, νομίζω ότι οι παραπάνω παράγοντες θα συνεισφέρουν για να κλείσει λίγο περισσότερο φέτος η ψαλίδα ανάμεσα στις διαφορετικές «ταχύτητες» που χαρακτηρίζουν την Α1 Κατηγορία.

Ο Τούρκος άλλαξε γρήγορα το αφήγημα!

Από αυτό το εδώ το βήμα έχω γράψει ότι η ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού συνέπεσε και με αρκετή δόση ατυχίας κι αναφέρομαι στους τραυματισμούς των δύο «παλιών» (Παπαπέτρου και Μήτογλου), αλλά και στις πρόωρες αναμετρήσεις με τον πολύ πιο δομημένο και πιο έτοιμο Ολυμπιακό, οι οποίες πάντα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του κλίματος.

Από αυτή, λοιπόν, την άποψη και με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» μπήκαν στην σεζόν με δύο απανωτές ήττες από τον μεγάλο τους αντίπαλο μέσα σε επτά ημέρες (αποτελέσματα που είναι λογικό να κόβουν σε έναν βαθμό τον βήχα), πολύ σωστά – κατά την άποψή μου – ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε να τραβήξει από τώρα (που είναι νωρίς) τα χαλινάρια, για να προλάβει τυχόν ακόμη δυσάρεστες εξελίξεις για τους παικτες του.

Ο Τούρκος που είναι πανέξυπνος και έχει μάθει να τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, κατάλαβε γρήγορα ότι για να πετύχει το εγχείρημα και να ευοδωθούν οι βαρύγδουπες δηλώσεις που έκανε το καλοκαίρι, θα πρέπει να αλλάξει το τροπάριο!

Πολύ απλά γιατί όπως η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα, έτσι για την ομάδα του απαιτείται χρόνος, σκληρή δουλειά και χαμηλοί τόνοι για να φτάσει στο σημείο να προσπεράσει έναν αντίπαλο που έχει εδραιώσει σε πολύ γερές βάσεις την κυριαρχία του.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ενδεχομένως και με κάποια πράγματα που βλέπει στην προπόνηση, ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης επέλεξε να θέσει τους παίκτες του προς των ευθυνών τους και να μιλήσει για επικίνδυνη νοοτροπία ενόψει της δύσκολης συνέχειας!

Κι όλα αυτά, μετά από ένα ματς που, ενώ πήγαινε για 30άρα (63-35 στο 26’ και 76-49 στο 34’), λόγω της χαλάρωσης και ορισμένων αχρείαστων ατομικών ενεργειών στο τελευταίο πεντάλεπτο (στο παρκέ βρέθηκαν οι ΒιλντόζαΓκάιΓκραντΣαμοντούροφ και Λεσόρ), τελείωσε με επιμέρους σκορ 6-22 υπέρ του Αμαρουσίου (0-1).

Η δυσαρέσκεια του 57χρονου καταξιωμένου τεχνικού φάνηκε από το καθιερωμένο flash interview της ΕΡΤ, όπου δεν μπήκε καν στην διαδικασία να επαινέσει την αμυντική προσπάθεια των παικτών του στα πρώτα 30 λεπτά (δέχτηκαν μόλις 45 πόντους), χαρακτήρισε την απόδοσή τους τραγική και την εικόνα τους απαράδεκτη, ενώ υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα ανετοιμότητας αλλά έλλειψης συγκέντρωσης.

Στην συνέντευξη Τύπου εξαίρεσε ονομαστικά τον “Σάμο”, αλλά και 1-2 ακόμη παίκτες (πιθανότατα κάποιους εκ των Μαντζούκα, Αντετοκούνμπο και Καλαϊτζάκη που έβγαλαν ενέργεια) και το πήγε ακόμη παραπέρα, τονίζοντας ότι αν παραστεί η ανάγκη, η ομάδα θα βγει στην αγορά. Αφού, βέβαια, τσεκάρει την αγωνιστική της λειτουργία με πλήρες ρόστερ και τους Παπαπέτρου και Μήτογλου παρόντες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments