Διεθνή

Ποιος είναι ο «Επισκέπτης»: Τριπλά ακρωτηριασμένος – Ο διοικητής της Χαμάς που διέταξε τη σφαγή στο Ισραήλ

Ποιος είναι ο «Επισκέπτης»: Τριπλά ακρωτηριασμένος – Ο διοικητής της Χαμάς που διέταξε τη σφαγή στο Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Qui est Mohammed Deif, le cerveau de l'attaque du Hamas en Israël ? – Jeune Afrique.com

Ολα ξεκίνησαν με μία ανατριχιαστική φωνή να διατάζει εκατοντάδες τρομοκράτες της Χαμάς πίσω από τα σύνορα να εξαπολύσουν μια αιμοδιψή επίθεση στο Ισραήλ στην οποία σύμφωνα με τον απολογισμό μέχρι στιγμής σφαγιάστηκαν πάνω από 800 Ισραηλινοί.

Αυτή η μοχθηρή φωνή, που μεταδόθηκε σε μαχητές σε όλη τη Γάζα, ανήκε στον μονόφθαλμο τρομοκράτη Μοχάμεντ Ντέιφ, 58 ετών, ο οποίος για χρόνια αποτελεί αγκάθι για το Ισραήλ παρά τις πολλές απόπειρες δολοφονίας εναντίον του. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Daily Mail, πρόκεται για μία τρομακτική φιγούρα που έχει ανέβει στις τάξεις της Χαμάς, ενώ στο παρελθόν επέζησε από πέντε απόπειρες δολοφονίας στις οποίες σκοτώθηκαν η γυναίκα και τα δύο παιδιά του, ενώ ο ίδιος έχασε και τα δύο πόδια και το ένα του χέρι.

Και τώρα, ο Ντέιφ, ο οποίος κατασκεύαζε βόμβες, σχεδίασε προσεκτικά την θανατηφόρα επίθεση στο Ισραήλ που αιφνιδίασε τους Ισραηλινούς αξιωματούχους. Διέταξε τους μαχητές να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά και μπουλντόζες για να διαπεράσουν τους φράχτες που περιβάλλουν τη Γάζα για να περάσουν εκατοντάδες άλλοι.

Ποιος είναι ο Μοχάμεντ Ντέιφ

Ο Ντέιφ, ο οποίος βρισκόταν πίσω από ένα δεκαετές πρόγραμμα για τη διάνοιξη σηράγγων κάτω από τη Γάζα, γεννήθηκε ως Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραήμ αλ-Μάσρι στον προσφυγικό καταυλισμό Khan Younis το 1965, όταν η Γάζα ήταν υπό τον έλεγχο της Αιγύπτου.

Το πολεμικό του ψευδώνυμο είναι «Επισκέπτης» και παραπέμπει στην πρακτική των Παλαιστίνιων μαχητών να περνούν κάθε βράδυ στην ιδιοκτησία διαφορετικών συμπαθούντων για να μείνουν μακριά από το στόχαστρο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό με τη βοήθεια του Θεού, έτσι ώστε ο εχθρός να καταλάβει ότι ο καιρός που προκαλούσε καταστροφές χωρίς να λογοδοτήσει έχει τελειώσει. Ανακοινώνουμε την έναρξη της επιχείρησης Πλημμύρα του Αλ Ακσά», ανέφερε η ηχογράφηση το Σάββατο «Ανακοινώνουμε επίσης με τη βοήθεια και τη δύναμη του Θεού ότι το πρώτο χτύπημα της επιχείρησης Πλημμύρα του Αλ Ακσά στόχευσε τοποθεσίες του εχθρού, τα αεροδρόμια και τις στρατιωτικές οχυρώσεις του κατά τα πρώτα 20 λεπτά, και εκτοξεύτηκαν περισσότερες από 5.000 ρουκέτες και πυραύλους».

«Αυτή είναι η μέρα της μεγαλύτερης μάχης για τον τερματισμό της τελευταίας κατοχής στη γη», είπε ο Ντέιφ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από μια εκστρατεία δεκαετιών κατά του εβραϊκού κράτους, ανακοινώνοντας την έναρξη της επιχείρησης σε μια εκπομπή στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς και καλώντας τους Παλαιστίνιους παντού να πολεμήσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments