Nέα της αγοράς

Κωτσόβολος: Μάχη ΔΕΗ – Quest στον δεύτερο γύρο διεκδίκησης

Κωτσόβολος: Μάχη ΔΕΗ – Quest στον δεύτερο γύρο διεκδίκησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Με παρουσία δύο τουλάχιστον παικτών από την Ελλάδα, της ΔΕΗ και του Ομίλου Quest φέρεται να συνεχίζεται η μάχη για την απόκτηση της Κωτσόβολος

Eλληνικό χρώμα δείχνει ότι θα έχει η μάχη για τον Κωτσόβολο καθώς οι δύο διεκδικητές που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον φέρεται να συνεχίζουν και στην δεύτερη φάση. Ο λόγος για τον όμιλο Quest και την ΔΕΗ, με την πρώτη να έχει πάρει θέση επισήμως ότι έχει κατέλθει στην διεκδίκηση και την δεύτερη να μην το έχει διαψεύσει.

Όπως ήδη έχει γράψει το Business Daily η Quest έχει προχωρήσει και στην σύσταση της εταιρείας Retailco Hellenic η οποία έχει ως βασικό αντικείμενο την δραστηριοποίηση στο εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών, εταιρεία που πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» για την απόκτηση της Κωτσόβολος.

Από την άλλη η διοίκηση της ΔΕΗ κρατάει μέχρι στιγμής κλειστά τα χαρτιά της όμως άνθρωποι που έχουν γνώση των εξελίξεων αναφέρουν ότι παραμένει στην μάχη της διεκδίκησης καθώς θέλει να αυξήσει την παρουσία της στο κομμάτι της λιανικής και να απομακρυνθεί περαιτέρω από τους άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν κάνει σημαντικά βήματα στο κομμάτι του b2c και στην εξυπηρέτηση πελατών.

Καθώς η διαδικασία τρέχει για λογαριασμό της Currys από την Citi οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι ελάχιστες και δεν αποκλείεται στην δεύτερη φάση των δεσμευτικών προσφορών, που τρέχει τώρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, να συμμετάσχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως δύο εταιρείες από τα Βαλκάνια και συγκεκριμένα από Βουλγαρία και Ρουμανία που είχαν δείξει αρχικά ενδιαφέρον.

Όπως και να έχει η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες καθώς στόχος της Currys αλλά και της εδώ διοίκησης της Κωτσόβολος είναι να μην υπάρχει χρονοτριβή η οποία λειτουργεί εις βάρος κυρίως της επιχείρησης λιανικής. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο η Currys να μην μείνει ικανοποιημένη από το τίμημα οπότε να συνεχίσει ως μοναδικός μέτοχος της ελληνικής επιχείρησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments