Διεθνή

Ο Κίσινγκερ επικρίνει το Βερολίνο για τους πανηγυρισμούς υπέρ της Χαμάς

Ο Κίσινγκερ επικρίνει το Βερολίνο για τους πανηγυρισμούς υπέρ της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Cnn.com

Το Βερολίνο βάζει στο στόχαστρο για τους πανηγυρισμούς υπέρ της Χαμάς σε πόλεις της Γερμανίας, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να στηρίξει ακόμα και στρατιωτικά το Ισραήλ.

Ως συνέπεια της «λανθασμένης» μεταναστευτικής πολιτικής της Γερμανίας περιέγραψε ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) τις εικόνες υποστηρικτών της Χαμάς να πανηγυρίζουν  στους δρόμους των γερμανικών πόλεων και ζήτησε την τιμωρία της οργάνωσης προκειμένου να μην μπορέσει να επαναλάβει ενέργειες όπως η πρόσφατη επίθεση εναντίον του Ισραήλ. 

«Βρίσκω επώδυνους τους πανηγυρισμούς για αυτό που συνέβη, το οποίο τυπικά αποτελεί και εγκληματική πράξη. Ηταν μεγάλο λάθος να μπουν στη χώρα τόσοι πολλοί άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό πολιτιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο διότι έτσι δημιουργούνται ομάδες (διαφορετικών) συμφερόντων», δήλωσε ο κ. Κίσινγκερ σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική υπηρεσία της Welt.

Ο βετεράνος πολιτικός, κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, δεν απέκλεισε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου, ούτε επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, το οποίο, όπως είπε, υποστηρίζει τη Χαμάς.

«Είναι αδιανόητο για τους Ισραηλινούς η διεθνής κοινότητα να συζητήσει μ’ εκείνους που ξεκίνησαν τη σύγκρουση, που σκότωσαν τόσους ανθρώπους και πήραν τόσους ομήρους. Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους τιμωρία”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments