Διεθνή

Ισραήλ: Η Ρωσία καταδικάζει τις επιθέσεις του στη Συρία

Ισραήλ: Η Ρωσία καταδικάζει τις επιθέσεις του στη Συρία

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Cnbc.com

«Κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της Συρίας χαρακτηρίζει η Ρωσία τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Δαμασκό και το Χαλέπι, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καταδίκασε χθες Πέμπτη τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στα δυο κυριότερα συριακά αεροδρόμια που τα έθεσαν εκτός λειτουργίας, κρίνοντας πως αποτέλεσαν «κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας και «των κανόνων του διεθνούς δικαίου» (στη φωτογραφία αρχείου του Tass/Artyom Geodakyan, επάνω, η ρωσική σημαία κυματίζει στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στη Μόσχα).

Η Μόσχα θεωρεί πως τέτοιες ενέργειες «μπορεί να έχουν εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες» με φόντο τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, καθώς «θα μπορούσαν να προκαλέσουν στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή», κάτι «που δεν πρέπει να επιτραπεί να συμβεί ποτέ».

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε τους διαδρόμους αποπροσγειώσεων στα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού χθες Πέμπτη, θέτοντας και τα δύο εκτός λειτουργίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν ταυτόχρονα και κατάφεραν να καταστρέψουν «τους διαδρόμους προσγείωσης – απογείωσης των δύο αεροδρομίων, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας», τόνισε συριακή στρατιωτική πηγή σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments