Διεθνή

Στην τελική ευθεία για τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα [vid]

Στην τελική ευθεία για τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Νωρίτερα την Πέμπτη, ο επικεφαλής του IDF, αφού παραδέχθηκε λάθη στην απόκρουση της επίθεσης της Χαμάς, έδωσε το στίγμα της επικείμενης επίθεσης στη Γάζα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Τα τελευταία 24ωρα πριν την ενεργοποίηση της χερσαίας επιχειρήσης εκκαθάρισης των κέντρων της Χαμάς στην περιοχή της Γάζας διανύει ο στρατός του Ισραήλ

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό σφυροκοπούν κάθε 30 δευτερόλεπτα θέσεις της Χαμάς στη Γάζα, προετοιμάζοντας το έδαφος πριν τις χερσαίες επιχειρήσεις. Εικόνες από τη Γάζα δείχνουν ισοπεδωμένες περιοχές, ενώ ήδη έχει διακοπεί η παροχή σε ρεύμα και νερό.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο επικεφαλής του IDF, αφού παραδέχθηκε λάθη στην απόκρουση της επίθεσης της Χαμάς, έδωσε το στίγμα της επικείμενης επίθεσης στη Γάζα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει ψυχραιμία, αλλά είναι καλό που η συνοχή και η αδελφοσύνη μας έχουν ενισχυθεί. Θα δώσουμε ένα αιώνιο χτύπημα στους εχθρούς μας, αυτή είναι η αποστολή μας και είμαστε αποφασισμένοι να την πετύχουμε».

«Η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος και θα την συντρίψουμε και θα την καταστρέψουμε όπως ο κόσμος κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος», διαβεβαίωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τις αρχές της Χαμάς, περισσότεροι από 1.400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες έξι ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, από τα ισραηλινά πλήγματα που έχουν μετατρέψει σε ερείπια ολόκληρες πολυκατοικίες.

Ελικόπτερα Απάτσι της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, εξοπλισμένα με πυραύλους, πετούν σε χαμηλό ύψος και ανά διαστήματα μπαίνουν για λίγο στον θύλακα, μια στενή λωρίδα γης όπου ζουν 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Καταφτάνουν συνεχώς εθελοντες: «Θα τους σβήσουμε από τον χάρτη»

Ο Τομ, ένας 24χρονος έφεδρος, έφτασε από το Τζιόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, για να ενταχθεί στη μονάδα του. Ο μικρότερος αδελφός του, ο Άνταμ, υπηρετούσε ήδη. «Δεν μπορώ να σας πως τι θα κάνω. Μόνο ένα πράγμα (…) θα τους σβήσουμε από τον χάρτη. Κανείς δεν έχει σκοτώσει Εβραίους κατ’ αυτόν τον τρόπο μετά το Ολοκαύτωμα» λέει ο Τομ, που ακόμη φοράει πολιτικά: σορτσάκι, ένα μπλουζάκι και σανδάλια. «Σύντομα, απέναντί μας δεν θα υπάρχει κανένας να μας πολεμήσει, να μας επιτεθεί, να μας χαλάσει τη ζωή», πρόσθεσε, με εμφανή την οργή στη φωνή του.

Εθελοντές που έφτασαν απ’ όλη τη χώρα μοιράζουν τρόφιμα και αναψυκτικά στους στρατιώτες, κάτω από τον καυτό ήλιο. Όλοι τους φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments