Οικονομία

Αυξήθηκαν ραγδαία τα καταστήματα με λύσεις ενέργειας

Αυξήθηκαν ραγδαία τα καταστήματα με λύσεις ενέργειας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας ακόμη και σε οικιακό επίπεδο, σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις ολοκληρωμένες λύσεις παραγωγής, αυτοκατανάλωσης, εμπορίας και αποθήκευσης που αναπτύσσονται ραγδαία είναι το μεγάλο στοίχημα για τους παρόχους αυτή την εποχή

Μπορεί να μιλάμε για τον ίδιο μεγάλο αριθμό, καθώς οι πρώτες πρόσφεραν κυρίως συσκευές τηλεφώνων που απευθύνονταν σε όλους, όμως οι περισσότεροι πάροχοι ενέργειας αλλά και μεμονωμένοι παίκτες έχουν θέσει στόχο να έχουν παρουσία σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Ό,τι ήταν οι αλυσίδες κινητής τηλεφωνίας τις δεκαετίας του ‘90 και του 2000 θα είναι σύντομα οι αλυσίδες και τα μεμονωμένα καταστήματα που προσφέρουν λύσεις ενέργειας. Μπορεί να μιλάμε για τον ίδιο μεγάλο αριθμό, καθώς οι πρώτες πρόσφεραν κυρίως συσκευές τηλεφώνων που απευθύνονταν σε όλους, όμως οι περισσότεροι πάροχοι ενέργειας αλλά και μεμονωμένοι παίκτες έχουν θέσει στόχο να έχουν παρουσία σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας ακόμη και σε οικιακό επίπεδο, σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις ολοκληρωμένες λύσεις παραγωγής, αυτοκατανάλωσης, εμπορίας και αποθήκευσης που αναπτύσσονται ραγδαία είναι το μεγάλο στοίχημα για τους παρόχους αυτή την εποχή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα περίπου 1,5 εκατ. μονοκατοικίες και διπλοκατοικίες σε αστικές, ημιαστικές, αγροτικές και τουριστικές περιοχές. Η προσέγγιση τους για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στη στέγη έχει οδηγήσει σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου τους μεγάλους παίκτες της αγοράς σύμφωνα με το bussinessdaily.gr

Το φωτοβολταϊκό στη στέγη είναι η πρώτη κίνηση, καθώς αναλόγως με την οικονομική δυνατότητα του ιδιοκτήτη, τον ενεργειακό σχεδιασμό που έχει σκεφτεί ή τη δυνατότητα ενέργειας που μπορεί να παράγει η εγκατάσταση, ακολουθούν οι μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας, η αντλία θερμότητας, ο φορτιστής αυτοκινήτου, ο ηλιακός θερμοσίφωνας κ.α. Ενδιαφέρον υπάρχει και για στέγες, πέρα από μονοκατοικίες ή διπλοκατοικίες, αναφέρουν στελέχη των εταιρειών, όμως εκεί η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη και για αυτό κάποιοι παίκτες έχουν προχωρήσει σε «εικονικές τοποθετήσεις», δηλαδή τη δυνατότητα καταναλωτών να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά που δεν βρίσκονται στην στέγη τους άλλα σε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments