Policy Briefs

Γαλλία: Απαγόρευση των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων

Γαλλία: Απαγόρευση των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: France24.com - Macron vows France will 'do everything' for release of Hamas hostages in Gaza

Η Γαλλία απαγορεύει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις.

Η Γαλλία απαγόρευσε όλες τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις και ανέπτυξε 10.000 αστυνομικούς για την καλύτερη προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων μέσα σε ένα κλίμα έντονων εντάσεων και απειλών κατά των Εβραίων.

«Οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις πρέπει να απαγορευτούν επειδή είναι πιθανό να προκαλέσουν δημόσια αναταραχή», έγραψε σε τηλεγράφημα ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν προς τους Γάλλους νομάρχες την Πέμπτη, σλυμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Η διοργάνωση αυτών των απαγορευμένων διαδηλώσεων θα πρέπει να οδηγήσει σε συλλήψεις», συνέχισε ο υπουργός.

Από την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς κατά του  Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Γαλλία έχει ενισχύσει την ασφάλεια στους χώρους της εβραϊκής κοινότητας, τοποθετώντας 10.000 μέλη των σωμάτων ασφαλείας για την προστασία χώρων που θεωρούνται εύκολος στόχος, όπως θρησκευτικά σχολεία και συναγωγές.

Οι απειλές φαίνεται να έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις αντισημιτικές πράξεις που αναφέρουν οι αρχές, τα οποία προς το παρόν δεν περιλαμβάνουν «σοβαρά περιστατικά», δήλωσε ο Νταρμανέν στο France Inter την Πέμπτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments