Διεθνή

Ισραήλ: Εκκένωση 4 χιλιομέτρων γύρω από τα σύνορα με τον Λίβανο

Ισραήλ: Εκκένωση 4 χιλιομέτρων γύρω από τα σύνορα με τον Λίβανο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, «Ο IDF απαγορεύει στους πολίτες να εισέλθουν στην συγκεκριμένα περιοχή», ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στους Times Of Israel. Παράλληλα, οι Αρχές έκαναν συστάσεις στους πολίτες να είναι έτοιμοι να εισέλθουν στα καταφύγια.

Στην άμεση εκκένωση ακτίνας 4 χιλιομέτρων γύρω από τα σύνορα με τον Λίβανο, προχώρησε το Ισραήλ

Έκτακτα μέτρα από το Ισραήλ μετά την επίθεση στην πόλη Shutla από την Χεζμπολάχ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός πολίτη, καθώς προχώρησε σε άμεση εκκένωση όλης της παραμεθόριας περιοχής με τον Λίβανο σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το Al Arabiya, o IDF, δημιούργησε άμεσα νεκρή ζώνη ενώ έχει μπλοκάρει και τα GPS.

«Ο IDF απαγορεύει στους πολίτες να εισέλθουν στην συγκεκριμένα περιοχή», ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στους Times Of Israel. Παράλληλα, οι Αρχές έκαναν συστάσεις στους πολίτες να είναι έτοιμοι να εισέλθουν στα καταφύγια.

Μεσανατολικό: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ 

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει το Ισραήλ μετά την επίθεση στην πόλη Shutla από την Χεζμπολάχ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός πολίτη. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε άμεση εκκένωση όλης της παραμεθόριας περιοχής με τον Λίβανο σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, o IDF, δημιούργησε άμεσα νεκρή ζώνη ενώ έχει μπλοκάρει και τα GPS.

«Ο IDF απαγορεύει στους πολίτες να εισέλθουν στην συγκεκριμένα περιοχή», ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στους Times Of Israel.

Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ – Αντίποινα εντός του Λιβάνου

Νωρίτερα, η ένταση είχε αυξηθεί στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο. Τρεις μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν αφού διείσδυσαν στο Ισραήλ, ενώ η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τον αντιαρματικό πύραυλο που εξερράγη στον ισραηλινό οικισμό Shtula και προκάλεσε τουλάχιστον έναν θάνατο.

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε αντίποινα κατά της Χεζμπολάχ και μάλιστα δημοσίευσε σχετικό βίντεο. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν στη Γάζα άλλον έναν διοικητή της Χαμάς και αναφέρθηκαν σε «τρομοκράτες» που προσπαθούσαν να περάσουν από τον Λίβανο.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για δύο διεισδύσεις από τον Λίβανο στο Ισραήλ και επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκαν τρεις μαχητές της: «Οι Ταξιαρχίες Ezzedine al-Qassam, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανατίναξε τμήματα του ισραηλινού φράχτη των συνόρων και εισήλθε στην κατεχόμενη Παλαιστίνη», για να συγκρουστεί με «τον εχθρό», του οποίου τα αεροπλάνα στόχευσαν τους μαχητές και σκότωσαν τρεις», σύμφωνα με ανακοινωθέν.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει την απειλή μιας ξεχωριστής σύγκρουσης στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο και τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί ανταλλαγές πυροβολικού με την υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα Χεζμπολάχ.

Την Παρασκευή, ένας δημοσιογράφος του Reuters σκοτώθηκε και έξι άλλοι ρεπόρτερ, από το AFP, το Reuters και το Al-Jazeera, τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς για τους οποίους ο Λίβανος κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις.

Δύο Λιβανέζοι άμαχοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς ενός χωριού στο νότο το Σάββατο, δήλωσε ο δήμαρχος του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η Χεζμπολάχ είπε ότι ένας από τους μαχητές της σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι το βράδυ του Σαββάτου προειδοποίησε ότι ο στρατός «έχει πολύ μεγάλες δυνάμεις στο βορρά». «Όποιος φτάσει στον φράχτη για να διεισδύσει στο Ισραήλ, θα πεθάνει», είπε σε τηλεοπτικό σχόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments