Οδηγός

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για 30.000 ανέργους με επίδομα 1.000 ευρώ

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για 30.000 ανέργους με επίδομα 1.000 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Ξεκινούν οι αιτήσεις για 30.000 ανέργους που επιθυμούν να συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) με επίδομα ύψους 1.000 ευρώ.

Ξεκινούν οι αιτήσεις

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 30.000 ανέργους που επιθυμούν να συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) με επίδομα ύψους 1.000 ευρώ.

Ειδικότερα τροποποιείται η απόφαση του προγράμματος που ολοκληρώθηκε για κατάρτιση 120.000 ανέργων και προστίθενται με νέα τροποποίηση άλλοι 30.000 άνεργοι.

Ειδικότερα, η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους ωφελούμενους γίνεται ως εξής:

  • Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.
  • Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών

Το υποέργο θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία της παροχής Επιταγών Κατάρτισης (Vouchers) προς τους ωφελούμενους, οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω δημόσιας πρόσκλησης της ΔΥΠΑ. Ο αριθμός των ανέργων που θα καταρτιστεί ανέρχεται σε έως 150.000 άτομα.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία της παροχής Επιταγών Κατάρτισης (Training Vouchers) προς τους ωφελούμενους, οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω δημόσιας πρόσκλησης της ΔΥΠΑ. Οι ωφελούμενοι του έργου, δικαιούνται μια προσωπική επιταγή κατάρτισης, με την οποία αποκτούν τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε συγκεκριμένο θεματικό αντικείμενο που επιλέγουν οι ίδιοι, κατά τη φάση της υποβολής αίτησης στην πρόσκληση, που θα εκδώσει η Δ.Υ.Π.Α. για συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης.

Η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για το έργο, αλλά και για θέματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίησή του, θα πραγματοποιείται, σύμφωνα με τους όρους των προσκλήσεων που θα εκδίδονται στο πλαίσιο της δράσης, μέσα από την ειδική ιστοσελίδα https://www.voucher.gov.gr ή/και την ιστοσελίδα της ΔYΠΑ (www.dypa.gov.gr).

Στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης https://www.voucher.gov.gr οι ενδιαφερόμενοι δύναται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη φόρμα επικοινωνίας σχετικές ερωτήσεις για διευκρινίσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments