Ελλάδα

Όταν ο καθηγητής Κουρέτας εντυπωσίασε τον Μητσοτάκη το 2017 – Τώρα τον υποδέχεται ως περιφερειάρχη

Όταν ο καθηγητής Κουρέτας εντυπωσίασε τον Μητσοτάκη το 2017 – Τώρα τον υποδέχεται ως περιφερειάρχη

Πηγή Φωτογραφίας: Αποτελέσματα του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το εργαστήριο Βιοχημείας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως πρόεδρος της ΝΔ το 2017 - Τον είχε ξεναγήσει ο κ. Κουρέτας και του έφτιαξε το μεταβολικό προφίλ - Αύριο τον υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου ως περιφερειάρχη, στο πλαίσιο του «θα συνεργαστούμε με όλους»

Εντυπωσιασμένος από την καινοτομία που συνάντησε στο τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο οποίο προΐσταται ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, δήλωνε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το 2017, όταν το είχε επισκεφθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έξι χρόνια αργότερα – ως πρωθυπουργός πια – ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πρώτο ραντεβού με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη της Θεσσαλίας, ο οποίος εξελέγη με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

View this post on Instagram

A post shared by Δημήτρης Κουρέτας- Πρωτοβουλία (@dimitris.kouretas.protovoulia)

Σε εκείνη την επίσκεψη, ο Δημήτρης Κουρέτας είχε αναλάβει να ξεναγήσει στις νέες εγκαταστάσεις τον πρόεδρο της ΝΔ και να του παρουσιάσει ότι νέο και καινοτόμο υπάρχει σε εξέλιξη στα εργαστήρια του τμήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Την προσοχή του κ. Μητσοτάκη είχε τραβήξει ένα μηχάνημα που είχε πατεντάρει το τμήμα Βιοχημείας, το οποίο με μια αιματολογική εξέταση ανιχνεύει τα ενδογενή αντιοξειδωτικά του οργανισμού και στην συνέχεια οι διαιτολόγοι συστήνουν στοχευμένες διατροφικές παρεμβάσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Κουρέτας εξηγεί στη Larissanet πως λειτουργεί το μηχάνημα το οποίο και πήρε το μεταβολικό αποτύπωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι ο κ. Μητσοτάκης έμαθε για το μεταβολικό του προφίλ και πληροφορήθηκε τι πρέπει να καταναλώνει για να έχει έναν υγιή οργανισμό.

Πρώτο ραντεβού μετά το «θα συνεργαστούμε με όλους»

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης θα συναντηθεί αύριο το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής δήλωσε ότι «όπως είναι αυτονόηρο, η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους περιφερειάρχες.

Ο κ. Κουρέτας θα είναι ο πρώτος από τους περιφερειάρχες που θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, «λόγω ειδικών συνθηκών και κατάστασης», όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, σε μία ευθεία αναφορά στις πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Δείτε τις δηλώσεις του μετά τη νίκη του:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments