Διεθνή

Ισραήλ: Αύριο η συνάντηση Μπάιντεν με Αμπάς, Σίσι και βασιλιά Αμπντάλα στην Ιορδανία [vid]

Ισραήλ: Αύριο η συνάντηση Μπάιντεν με Αμπάς, Σίσι και βασιλιά Αμπντάλα στην Ιορδανία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ieidiseis.gr, Στην Ιορδανία  θα πραγματοποιηθεί αύριο η τετραμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ ΗΠΑ, Ιορδανίας, Αιγύπτου και Παλαιστίνης.

Ο Τζο Μπάιντεν «θα επαναλάβει ότι η Χαμάς δεν υποστηρίζει τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και θα συζητήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των αμάχων στη Γάζα», δήλωσε χθες ο Τζον Κίρμπι

Στην Ιορδανία  θα πραγματοποιηθεί αύριο η τετραμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ ΗΠΑ, Ιορδανίας, Αιγύπτου και Παλαιστίνης. Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ θα φιλοξενήσει αύριο τετραμερή σύνοδο κορυφής στο Αμάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Γάζα, τον περιφερειακό αντίκτυπό τους και τη διασφάλιση της παροχής βοήθειας στην περιοχή.

Ο Τζο Μπάιντεν «θα επαναλάβει ότι η Χαμάς δεν υποστηρίζει τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και θα συζητήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των αμάχων στη Γάζα», δήλωσε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κίρμπι.

Ισραήλ: «Έχουμε εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια κατάληξης για τη Γάζα»

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF) δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι το καθεστώς της Λωρίδας της Γάζας μετά τη σχεδιαζόμενηεπίθεση του Ισραήλστον παλαιστινιακό θύλακα θα είναι «παγκόσμιο ζήτημα».

«Έχουμε εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια κατάληξης», προειδοποίησε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το Ισραήλ θα καταλάβει πλήρως το έδαφος αυτό.

«Το υπουργικό συμβούλιο συζητά επίσης πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτό… αυτό είναι επίσης παγκόσμιο ζήτημα, πώς θα είναι η κατάσταση στην περιοχή αυτή», δήλωσε.

Μια απόπειρα διείσδυσης τρομοκρατικού πυρήνα από τον Λίβανο στο Ισραήλ που αποτράπηκε ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης η Μονάδα Τύπου του Ισραηλινού Στρατού (IDF). Ο τρομοκρατικός πυρήνας αναγνωρίστηκε από την επιτήρηση του IDF καθώς πλησίαζε τον φράχτη στα σύνορα, και προσπάθησε να τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments