Policy Briefs

Κίνα – Σερβία: Συσφίγγουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους

Κίνα – Σερβία: Συσφίγγουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Europeanwesternbalkans.com

Σι και Βούτσιτς συμφώνησαν για περαιτέρω συνεργασία.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Πεκίνο, αποκαλώντας τη χώρα «ακλόνητο φίλο» και προτρέποντας για ισχυρότερο στρατηγικό συντονισμό μεταξύ τους.

Ο Σι είχε συνομιλίες με τον Βούτσιτς, ο οποίος βρίσκεται στο Πεκίνο για να συμμετάσχει σε φόρουμ σχετικά με την Πρωτοβουλία Ζώνη και Δρόμος, το σχέδιο της Κίνας για παγκόσμια δίκτυα υποδομών και ενέργειας που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία.

Η Κίνα και η Σερβία θα πρέπει να προωθήσουν τη συνεργασία σε βασικούς τομείς όπως η κατασκευή υποδομών, η ψηφιακή οικονομία και η επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία, δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης China Central Television (CCTV).

Ο Σι υποσχέθηκε επίσης την υποστήριξη της Κίνας προς τη Σερβία για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Ο Βούτσιτς, ο οποίος χαρακτήρισε επίσης τη φιλία μεταξύ Σερβίας και Κίνας ως «ακλόνητη», δήλωσε ότι οι διμερείς δεσμοί τους έχουν αντέξει σε διάφορες δοκιμασίες και αναγνώρισε την υποστήριξη της Κίνας προς τη Σερβία όταν αντιμετώπιζε δυσκολίες, ανέφερε το CCTV.

Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν διάφορα διμερή έγγραφα, μεταξύ άλλων για τη βιομηχανική και επενδυτική συνεργασία και μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments