Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών: Έντονη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες [vid]

Υπουργείο Εξωτερικών: Έντονη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI), Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι του Βελγίου RTBF ο δράστης της φονικής επίθεσης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα το βράδυ πέθανε, καθώς νωρίτερα δέχτηκε πυροβολισμό στο στήθος σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία σε καφετέρια στο Σέρμπεεκ, ένα προάστιο των Βρυξελλών.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» τονίζει το ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες και στέκεται αλληλέγγυα στο Βέλγιο και τη Σουηδία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter. «Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Νεκρός ο δράστης σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Βελγίου

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι του Βελγίου RTBF ο δράστης της φονικής επίθεσης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα το βράδυ πέθανε, καθώς νωρίτερα δέχτηκε πυροβολισμό στο στήθος σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία σε καφετέρια στο Σέρμπεεκ, ένα προάστιο των Βρυξελλών.

«Η αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επιχείρηση στην περιοχή Cage aux Ours του Σέρμπεεκ. Ένας άνδρας εξουδετερώθηκε από την αστυνομία και βρέθηκε πάνω του ένα όπλο. Μετά την ταυτοποίηση, οι αρχές μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι ο άνδρας ήταν ο Abdesalem L., ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας. Στις 09:30 (10:30 ώρα Ελλάδος), ανακοινώθηκε ότι ο ύποπτος είχε πεθάνει», μετέδωσε το RTBF.

Νωρίτερα, οι βελγικές αρχές επιβεβαίωσαν πως ο άνδρας που πυροβολήθηκε στην καφετέρια στο Σερμπέεκ, σε ένα προάστιο των Βρυξελλών, είναι ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες. Λίγο πριν η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Ανελίζ Βερλίντεν είχε αναφέρει πως ο δράστης φέρεται να πέθανε στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, ενώ βρέθηκε πάνω του το όπλο των φόνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments